12 липня, на празник Верховних Апостолів Петра і Павла, до Чорткова традиційно завітає свято – День міста, якому історія вже начислила 494-й рік. Святкування розпочалося сьогодні і триватиме чотири дні – з 9 до 12 липня. На чортківців та гостей міста чекає насичена програма заходів: святкові концерти, гучні забави та чимало інших цікавих атракцій.

Міський голова Володимир Шматько під час урочистої частини вручить відзнаки новим почесним громадянам Чорткова. Це звання отримають: Богдан Гаврилишин і Михайло Каськів. Кілька днів тому, під час засідання десятої сесії Чотківської міської ради, місцеві депутати, «розглянувши клопотання секретаря міської ради Ярослава Дзиндри щодо присвоєння звання «Почесний громадянин міста Чорткова» видатному земляку, який у період з 1941 по 1944 роки навчався в Чортківській гімназії ім. М. Шашкевича, українському, канадському, швейцарському економісту, громадському діячу, меценату, дійсному члену Римського клубу Гаврилишину Богдану Дмитровичу, а також клопотання трудового колективу Чортківської гімназії ім. М. Шашкевича щодо присвоєння звання «Почесний громадянин міста Чорткова» Каськіву Михайлу Володимировичу, який впродовж 30 років очолював цей навчальний заклад і досяг значних успіхів у вихованні та навчанні підростаючого покоління», прийняли рішення про присвоєння цим людям почесного звання.
Крім чотириденних веселощів, нагадаємо організаторам свята, що варто було би на початку кожного окремого дійства пошанувувати хвилиною мовчання наших краян, які віддали життя за Україну на Майдані Незалежності та у зоні АТО. Тоді, на наш погляд, і День міста набуде особливого шарму та патріотизму.

Програма святкових заходів

9 липня, субота (центральна площа ім. Героїв Євромайдану)

10.00 — містечко народних майстрів; козацька кузня; козацька кухня (безкоштовно); тир; виставка зброї;
12.00 — благодійний велопробіг на підтримку Петра Дичковського.

10 липня, неділя (центральний стадіон «Харчовик»)

12.00 — спортивні ігри.

11 липня, понеділок (центральна площа ім. Героїв Євромайдану)

15.00 — показові виступи спортивного клубу «Характерник»;
17.00 — показові виступи спортивного клубу «Тернопіль» з флорболу (хокей на паркеті).

12 липня, вівторок (центральна площа ім. Героїв Євромайдану)

10.00 – 18.00 — виставка раритетних автомобілів;
10.00 – 18.00 — турнір із вуличного баскетболу;
12.00 – 14.30 — богослужіння у храмах міста;
14. 30 – 15.30 — урочиста хода містом у вишиванках «Розмаїття барв Чорткова»;
15.30 – 16.00 — флешмоб у вигляді тризуба.

12 липня (парк культури та відпочинку ім. І. Франка)

16.00 – 18.00 — виступ духового оркестру;
16.00 – 19.00 — на стадіоні «Харчовик» футбольний турнір за участі збірної України міських та сільських голів, ФК «Маестро», ФК «Кристал» (ветерани клубу);
17.00 — дитяча концертна програма;
18.30 – 19.00 — урочисте відкриття свята;
19.00 – 24.00 — святковий концерт за участі народних, аматорських колективів з Чорткова, Тернополя; Борщівського, Гусятинського районів; учасників телевізійних шоу «Україна має талант—7», «X—фактор», а також футбольного клубу «Маестро», до складу якого увійшли відомі зірки української естради, кіно, телебачення і бізнесу.

news-FTVEejWFl4