Щойно видрукуване потужне й змістовне, яскраве і високоякісне видання «Почесні імена країни. Еліта держави» (4 том) передав у подарунок міському історичному музею депутат Чернівецької обласної ради, директор філії «Дирекція з будівництва Дністровської ГАЕС», володар звання «Заслужений енергетик України» та медалі «25 років незалежності України» Василь Йосипович Субота.

Це видання, що вийшло друком у столичному ТОВ «Видавництво Логос Україна», на 352-ох сторінках знайомить із життєвим шляхом та результатами звитяжної праці наших сучасників – талановитих людей, які працюють у різних галузях та успішно втілюють у життя довготривалі проекти, примножуючи матеріальні й духовні цінності нашого народу. Окремий історичний нарис присвячено військовим традиціям, завдяки яким відбувається відродження одвічного духу українського війська.

Оцінивши вагомий особистий внесок у розвиток і становлення вітчизняного гідроенергетичного комплексу, багаторічну сумлінну працю та високий професіоналізм, редакційна колегія серед майже 200 поважних українців опублікувала розповідь і про директора Дністровської ГАЕС Василя Суботу.

Як зазначив у передмові до своєрідної енциклопедії української еліти академік НАН України Іван Дзюба, «це – повчальний літопис, і йому немає кінця. Україна зростає у своїх гідних синах і дочках». А академік НАН України Ігор Юхновський доповнив: «…таким життям живуть чудові люди, про яких говориться у книжці… про видатних людей України».

Як повідомили видавці, найближчим часом видання безкоштовно розповсюджуватиметься у всі центральні бібліотеки нашої держави. А Новодністровський історичний музей натомість уже має такий надзвичайно цінний дарунок особисто від Василя Йосиповича Суботи – тож читаймо і шануймо тих, хто збагачує імідж України своєю гідною працею і творить для нащадків достойне майбутнє.

Інна ГОНЧАР

IMG_7957