Завтра, 25 жовтня (вівторок), о 13 годині у місті Кропивницький відбудеться круглий стіл освітян з різних регіонів України на тему: «ОСВІТНЯ РЕФОРМА: РЕАЛЬНІСТЬ АБО ФІКЦІЯ? Стан, проблеми, перспективи освітньої галузі в Україні». 

ОСВІТНЯ РЕФОРМА: РЕАЛЬНІСТЬ АБО ФІКЦІЯ?

Стан, проблеми, перспективи освітньої галузі в Україні

 

25 жовтня 2016 року (вівторок) о 13 годині 00 хвилин у місті Кропивницький, за адресою: вулиця Дворцова 41/26 (Кіровоградський кібернетико-технічний коледж) відбудеться круглий стіл освітян з різних регіонів України на тему: «ОСВІТНЯ РЕФОРМА: РЕАЛЬНІСТЬ АБО ФІКЦІЯ? Стан, проблеми, перспективи освітньої галузі в Україні».

Обговорюватимуться болючі питання галузі: відсутність підручників, застарілість навчальної програми та її не відповідність ЗНО, відповідальність вчителя за санітарний стан класу та коридору, загруженість бюрократією і обтяжливою тяганиною, через що не вистачає часу на підготовку до уроків і якісне навчання, згортання соціальних програм, засилля чиновників. А також їх першопричина – катастрофічний брак фінансування і стратегії розвитку. Крім шкільної освіти, буде розглядатися ситуація з професійно-технічною освітою та її перспективи.

Модератором дискусії виступить голова Вільної профспілки освіти і науки України Володимир Фундовний. Експертами – більше 20 досвідчених освітян, а також громадські діячі і лідери місцевого самоврядування з різних куточків України.

Результатом круглого столу стане напрацювання програми пропозицій і дій по покращенню проекту Закону про освіту. Круглий стіл відбудеться в рамках громадсько-політичного руху, що розпочинає Національний діалог щодо виходу з соціально-економічної та політичної кризи, зокрема через пошук шляхів і механізмів належного виконання владою базових статей Конституції.

Контактний номер:

+38 (067) 520 37 93 – Володимир Фундовний