Напередодні Дня Незалежності у Національній бібліотеці України для дітей гучним святом «Читацький внесок у скарбницю Перемоги» завершилася програма літніх читань мовно-змовницького табору-2024. На свято запросили дітей, які впродовж літа відвідували бібліотечні події книжково-бешкетних канікул. А таких було дуже багато.
• За три місяці літніх канікул до мовно-змовницького табору бібліотеки зареєструвалося 164 читача.
• Вони стали учасниками 62 книжкових подій, майстер-класів, зустрічей літа емоцій.
• Діти й батьки наповнили чотири мовно-змовницьких банки рідкісними й смачними українськими слівцями. Це майже 400 слів!
• Головне – усі разом за літо учасники програми прочитали 725 книжок!
Тож, 23 серпня до бібліотеки завітали юні читачі зі своїми родинами, щоб відсвяткувати разом із бібліотекою 33 річницю Незалежності нашої країни та дізнатися імена найактивніших учасників книжково-бешкетних канікул та переможців читацьких змагань.

Генеральний директор бібліотеки Алла Гордієнко привітала усіх шанувальників дитячої книжки, котрі завітали на свято, та зазначила, що саме таким розумним, творчим, активним дітям, які читають книжки, у недалекому майбутньому відновлювати і відбудовувати Україну: «Наш жовто-блакитний стяг, свято якого ми сьогодні відзначаємо, розвивається над безкрайніми полями, морями, горами нашої України. Своєю боротьбою за свободу українці показують усьому світу мужність і вірність своїй Батьківщині. Ми йдемо великими кроками до Перемоги добра над злом. Дорогі наші читачі, зростайте розумними, читайте книжки, набирайтесь знань і прославляйте нашу Україну!».
Алла Іванівна вручила відзнаки кращим читачам та переможцям програми літніх читань. Дипломи, подяки і книжкові подарунки отримали:
 наймолодші учасники програми літніх читань, які відвідували майже усі бібліотечні події:

  • Авдюха Єсенія (3 роки)
  • Харченко Святослав (4 роки)
     найактивніша «мовознавиця» літніх читань, яка найбільше доповнила новими рідковживаними словами мовно-розмовну банку:
  • Тимофєєва Анастасія
     Творчий учасник програми, який відвідував майже усі майстерки:
  • Колтатів Дмитро
     Найактивніші учасниці усіх бібліотечних подій:
  • Непочатова Діана
  • Пустильник Марія
     Найстійкіша читачка бібліотечного літа, яка, на жаль, травмувалася на початку канікул, але її рідні приходили за книжками, і вона стала другою за кількістю прочитаних книжок (45!) серед читачів молодшого шкільного віку
  • Бітюцька Поліна
    Кращим читачем програми літніх читань – 2024 у віковій категорії до 11 років став:
  • Садіахметов Усеїн, який прочитав за літо 67 книжок
    У старшій віковій категорії від 11 років титул «Лідер читання-2024» отримує:
  • Пустильник Данило, який прочитав за літо 34 книжки
    Вітаємо переможців!
    Бібліотека оголосила подяку родині Пустильників за виховання справжніх читачів і патріотів України, а також за відданість бібліотеці, активну участь в усіх бібліотечних подіях, книжкові подарунки для поповнення бібліотечного фонду, а також подарунки для благодійного аукціону.
    В цей день подяки й дипломи отримали читачі, які долучалися влітку до сценічних читань п’єси «Лавандова історія» з конкурсу «Коронація слова», а також актори народного театру-студії «Мрія».
    На святі з гімнастичною й патріотичною композицією виступила активна та талановита читачка бібліотеки Діана Непочатова. А ведучі-бібліотекарки здивували усіх читачів репчиком із використанням рідкісних українських слів, які читачі бібліотеки «збирали» все літо у мовно-розмовну банку. Ну десь так, наприклад:

Прийшов легінь в кептарі
На здибанку з чічкою.
Узув мешти немалі,
Дармовіс зі стрічкою.

Гучними оплесками читачі привітали бібліотекарів, які влаштували їм це неймовірне літо:
• Музичне й майстерне – відділ мистецтв
• Креативне, рухливе і книжкове – відділ для старших читачів
• Бешкетно-пізнавальне – відділ для читачів наймолодших
• Театралізовано-рукодільне та мовно-патріотичне – відділ культурної діяльності
• «Thank you very much» — сказали всі разом відділу документів іноземними мовами за майстерки з 3D-ручкою та кіноперегляди фільмів англійською мовою
• За дивовижне «Літо емоцій» у просторі «Затишний світ дитинства» – психологічній службі бібліотеці
• Усім бібліотекарям за зустрічі з класними письменниками і письменницями
Особливу подяку читачі та їхні батьки висловили бібліотекарям сектору реєстрації – пані Лесі і пані Яні, які були щодня на своєму посту, видавали читачам облікові документи – паспорти учасників, підраховували читацькі бали, здійснювали логістику, спілкування, навіть проводили майстер-класи!
Тож наше свято стало справжнім днем подяки, нашим рідним, українським! Адже ми щодня дякуємо воїнам за те, що маємо можливість читати, відпочивати, розважатися, навчатися!
Після урочистостей учасники пішли на різні заходи, що проводилися у відділах бібліотеки та отримали маленькі подаруночки у БЕЗПРОГРАШНІЙ лотереї. Дехто з гостей свята долучився до вишивання «Скатертини Перемоги».

Leave a Reply

Your email address will not be published.