Письменник, журналіст та волонтер Фідель Сухоніс презентував нову книгу – збірку оповідань «Чужа молитва», присвячену російсько-українській війні на Донбасі.

Це не фантазія автора художнього твору, а сучасна дійсність щоденності в усіх її проявах буденного життя, коли ціною крові відстоюємо свою Незалежність, бо йде підступна боротьба не тільки на передовій лінії фронту окупованого Донбасу, але й у душах нині сущих мешканців України, які ще не позбулися радянського синдрому «величі і демократії Москви» та «вражеской Европы и Америки».

Презентація книги відбулась у Першому музеї АТО м. Дніпро. З новим літературним надбанням автора привітали радниця з питань культури Дніпропетровської обласної ради, продюсерка кіно, українська волонтерка, громадська діячка та співавторка фільму «Дніпро – форпост України» про участь вихідців з Дніпровської області у російсько-українській війні з 2014 року Наталія Хазан. Наталя Хазан, український мовознавець, доктор філологічних наук Анатолій Поповський, краєзнавець Михайло Рябцев, отець Дмитро Поворотний, ветерани АТО Євген Перетятько та сержант Олександр Мідле, який свого часу пережив Іловайськ, поранення, контузію і полон.

Модерувала захід співробітниця Музею, волонтер Ганна Теряннік.

Одне з оповідань письменника – «23 лютого» – увійшло до електронного збірника «Відлуння любові: чоловіки». Зацікавлені можуть прочитати його на сайті Дніпропетровської обласної бібліотеки для молоді ім. М. Свєтлова за посинанням – http://dobm.dp.ua/?page_id=1945&fbclid=IwAR1PoT74Mk81XVKsoc8QELByOCIF8Af0TnXuWWXy5zxKoEfgQBzuiqvzCZs

Еліна Заржицька

2145