Нещодавно  члени нашої письменницької організації  Олесь Дяк та Юрій Грешко мали творчий  виступ в одній із елітних  шкіл, а саме – у Львівському державному музичному ліцеї імені Соломії Крушельницької. Двадцять школярів сьомого класу чемно зайняли місця за партами… І почалось!

Це була година глибокого, багатогранного й цікавого діалогу. Молоді люди, яких  уже й дітьми не назвеш, активно доєдналися до бесіди, наповнюючи її зацікавленим змістом. Тож у класі – жодного байдужого обличчя. Їхні очі горіли спрагою до знань, при тому, що кожен із них (а це особливі підлітки, яких Господь обдарував  ідеальним слухом і музичними талантами) – яскравий індивідуум з особистісним характером й темпераментом. Розмовляли про літературу і життя, слухали поезію і аналізували її, ділилися сокровенним і засипали запитаннями гостей. Учителі були здивовані своїми учнями: такими вони їх ще не бачили. Час промайнув, як одна мить.

Вкотре переконуєшся, що Дитина – це tabula rasa, все, що посієш в її душі  з ранніх літ – згодом проросте стиглим колосом. Тож варто усім пам’ятати: школа – кузня майбутнього України.

Пресслужба Львівської обласної організації НСПУ