До дня Української Державності активістами Торуньського штабу допомоги Українцям було ініційоване проведення акції, аби вкотре нагадати, що наша Батьківщина самобутня, незалежна країна із прадавньою історією, традиціями і духовністю, яку підло та нещадно намагаються стерти з лиця землі безпринципні та нахабні зайди.

Війна триває, геноцид та знищення українців продовжується, гинуть герої, прекрасні люди, батьки, брати, чоловіки та діти. Вшановуючи пам’ять про полеглих, про наші колись прекрасні, а нині вщент зруйновані міста, учасники заходу прийшли із фотографіями захисників, плакатами зі світлинами, що документують звірства та руйнації.

Для учасників акції та містян лунали рідні серцю українські пісні у виконанні талановитих і ніжних українок Агеліни Болдиревої – викладача духових інструментів з міста Одеса та Аміни Кульчицької – випускниці Рокитнянської музичної школи. Емоційна напруга заходу була неймовірною – мало хто втримав сльози – усі надто багато втратили і продовжують втрачати у цій війні.

Пророчі та пронизливі слова героїні-поетки Олени Теліги звучали разом із воєнними віршами волинського письменника Миколи Мартинюка та потужними рядками Сергія Жадана. На варті поетичного слова стояла творча спільнота українців міста Торунь: членкиня ДОО НСПУ Юлія Купіч, студентка Київського театрального університету Дарина Данченко та бізнес-аналітик Георгій Шкабарін.

Організатори закликали долучатися до співпраці із групою активістів штабу, які забезпечують постійну підтримку наших воїнів на передовій. За традицією захід закінчився колективним виконанням гімну України.

Юлія Купіччленкиня ДОО НСПУ

3

2