Днями у Львівській обласній універсальній науковій бібліотеці відбулася презентація книги віршів Олександра Гордона «Площа Поезії». У збірці представлено твори, написані за останні три роки. Ця підсумкова книга складається з 10 розділів, які містять римовані вірші про Львів, Україну, міста Європи, про Холодний Яр, інтимну лірику, а також верлібри, хоку, поезії в прозі і переклади найвідоміших текстів Едгара По, Поля Верлена, Райнера Рільке, Гійома Аполлінера та ін.

Модерував поет, перекладач, літературознавець Григорій Чопик, який коротко розповів про творчий шлях письменника та його нові здобутки. Автор читав свої вірші, були продемонстровані також  аудіо-відеозаписи виконання поезій О.Гордона Наталією Горішною та Олексієм Тичком. В обговоренні книги взяли участь письменники Богдан Чепурко, Надія Мориквас, Ольга Кіс, Марія Людкевич, Андрій Содомора.

Томо Матасіч (Німеччина) прочитав верлібри Гордона у власних перекладах хорватською та німецькою мовами. Григорій Чопик висловив думку про висунення «Площі Поезії» на здобуття Національної премії України імені Тараса Шевченка. В.О. голови Львівської обласної організації НСПУ Олесь Дяк звернув увагу на присутність ув окремих віршах Гордона громадянської тематики, які були відзначені літературною  премією імені Катерини Мандрик-Куйбіди.

Пресслужба Львівської обласної організації НСПУ