Аріна Домскі — єдина виконавиця в Україні, яка працює в жанрі classical crossover. Аріна пише музику і співає декількома мовами, її репертуар містить пісні італійською, англійською, французькою, українською, російською, чеською, латиською та китайською мовами. У січні 2018 року концертна програма «Opera Show» Аріни Домскі була удостоєна міжнародної премії в галузі мистецтва Dubai Diafa Awards в Дубаї (ОАЕ). З «Opera Show» співачка побувала на гастролях у Німеччині, Іспанії, Греції, Люксембурзі, Казахстані, Туреччині, Об’єднаних Арабських Еміратах, Лівані, Гонконгу та Китаї.

Попри активну сценічну діяльність не всім українцям відоме ім’я цієї співачки. Але завдяки Інтернету та соціальним мережам про неї з кожним днем дізнаються все нові тисячі глядачів.
Кандидатка мистецтвознавства Ольга Василенко, доцентка кафедри музичної історії Київської муніципальної академії музики ім. Р.М. Глієра, членкиня Всеукраїнського музичного об’єднання, об’єктом свого дослідження вибрала оперне шоу Аріни Домскі як новий тренд сучасної класичної музики. Науковиця провела навчання про зміну світу і мистецтва у своїх відео- лекціях (6 серій), спрямованих на те, щоб донести до глядачів інформацію про нові музичні тенденції, класичний жанр кросоверу та те, що відбувається в сучасному музичному світі.
До Дня Незалежності України Аріна Домскі представила нову версію твору «Молитва за Україну» основоположника української класичної музики М.Лисенка, написану композитором у 1885 році, яку співачка присвятила всім українцям.
Відео до цього твору з’явилося на офіційній сторінці співачки у face-book і менше ніж за добу набрало 10 000 переглядів. Аріна Домскі встановила безпрецедентний рекорд: «Молитва за Україну» за 5 днів набрала 1600 000 переглядів на фейсбуці та 50 000 поширень. Українці активно діляться записом та не перестають писати слова захоплення на адресу Домскі. З’явилися також публікації на сторінках українських та зарубіжних ЗМІ.
Відбувся і ранковий ефір з Аріною Домскі на телеканалі «Прямий».
Я також подивилася це відео. …. Серце завмирає.. Яка краса, який голос, яка велич, яке виконання! Сльози самі котяться… Неймовірно чудовий, натхненний спів!
Трохи заспокоївшись, відновила в пам’яті день16 жовтня 2018 року в Міжнародному центрі культури та мистецтв в Жовтневому палаці м. Києва, де вперше почула наживо оперний вокал Аріни Домскі. Тоді ж, після концерту, пощастило поспілкуватися з нею. Рідна українська публіка тепло приймала Аріну, яка вперше представила оперне шоу в Україні, що не має аналогів в світі і вже підкорило сцени Німеччини, Іспанії, Італії, Франції, Люксембургу, Туреччини, Казахстану, Гонконгу і Китаю.
Аріна Домскі — киянка, вона з відзнакою закінчила КДВМУ ім. Глієра, а також НМА ім. Чайковського і здобула спеціальність «академічний вокал». Аріна Домскі, крім премії в Дубаї, здобула перемогу на Міжнародному Пекінському кінофестивалі 2018 року. Перший сингл «Ti Amero» потрапляє в ротацію британського музикального каналу CMTV і знайомить європейського глядача з творчістю української співачки. Вона перша європейська артистка, яка виконала гімн VIII Міжнародного Пекінського кінофестивалю.
Концерт у Жовтневому палаці 2018 р. зачарував публіку талантом співачки. Чудовий голос, яскраві костюми і сценографія дозволили глядачеві поринути у світ духовності та краси. Найголовніше в шоу Домскі — музика. Оригінальне аранжування композицій і репертуар, який значно відрізняється від того, що виконують її колеги по жанру classical crossover, притягують до неї увагу глядачів.
Оркестр з двадцяти чотирьох музикантів разом з диригентом, шість артистів хору, вісім танцівників і шість балерин доповнювали блискучий оперний вокал Домскі.
90-хвилинне унікальне театральне шоу знайомить глядача з геніальними музичними композиціями Генделя і Пуччіні, Моцарта, Чайковського. Весь концерт супроводжувався світловим художнім оформленням, відео-інсталяціями і театралізованими постановками. Аріна дивувала глядачів високохудожнім музичним матеріалом та нестандартними номерами. Дев’ять разів за вечір змінювала разом з артистами балету костюми і головні убори, яких команда театральних майстрів створила більше 100. Домскі невтомно демонструвала різні сценічні образи, появляючись на сцені то з величезними крилами і грандіозною арфою, то — на сценічній конструкції висотою понад три метри. Глядачі проносились через різні епохи, відчуваючи себе безпосередніми учасниками дії. Більшість номерів доповнював реквізит, продовжуючи театральні традиції. Ефектні елементи постановки — величезна арфа, японські ширми, ноші, кінь, віяла — переносили всіх у казковий світ.
Справжнім сюрпризом для нас була композиція всесвітньовідомого співвітчизника Миколи Леонтовича «Щедрик», яку виконала Домскі, а зал зірвався могутньою хвилею оплесків.
Про це виконання «Щедрика» М. Леонтовича у її виконанні, яке звучало на найбільших оперних сценах Китаю, написала письменниця Аделя Григорук у своїй книзі «Етнологія Гуцульщини: Фольклор і обрядовість».
«Молитва за Україну» — урочистий музичний твір, відомий також під назвою «Боже великий, єдиний, нам Україну храни», або «Духовний Гімн України» — є важливою частиною репертуару Аріни Домскі. Я думаю, що ця Молитва звучить не лише як сценічний номер — він частина душі молодої української співачки, її вболівання за долю України та нашого народу.
За словами артистки, робота над твором тривала близько двох місяців. Виконання «Молитви за Україну» має хорову і сольну версії. Працюючи в згадуваному вже в статті жанрі classical crossover, який поєднує класичну музику з різними музичними стилями, Аріна Домскі запропонувала його нове звучання. Вона довго працювала над аранжуванням, записуванням хору і поєднанням електронної музики з живим оркестром. На жаль, сьогодні вітчизняна класична музика забута в нашій державі, вона майже не звучить на телебаченні і радіо. Тому вокалістка, виконуючи класичні твори, зберігає культуру нашої країни і популяризує її серед масового слухача в Україні та світі.
Співачка Аріна Домскі дарує нам хвилини справжньої радості, зігріває любов’ю наші серця, заворожує душі. Хочеться щиро подякувати талановитій виконавиці, побажати здоров’я, успіхів, щастя, наснаги у творчій праці на прославу українського народу.
А ще — обов’язково здійснити концертне турне містами України, щоб якомога більше людей змогли серцем торкнутися до прекрасного.

Марія ПОРОХ,
член Клубу інтелігенції
ім. І.Пелипейка та РО «Просвіта», м. Косів