23 листопада о 21:00 (за київським часом) на офіційному сайті Дитячого Євробачення (Junior Eurovision 2018) junioreurovision.tv розпочинається онлайн-голосування за учасників цьогорічного міжнародного пісенного конкурсу, фінал якого відбудеться 25 листопада у Мінську.

Україну на Дитячому Євробаченні представляє з піснею  Say Love  одинадцятирічна вінничанка Даріна Красновецька, яка стала переможницею національного відбору, який проводила Національна Суспільна Телерадіокомпанія України.

  • Этапи та правила голосування

Цього року кожен може допомогти Даріні здобути перемогу на конкурсі. Адже, починаючи з минулого року, офіційні правила обрання переможця Дитячого Євробачення були змінені. Наразі переможець конкурсу визначається за сумарною кількістю голосів: професійного журі в кожній країні-учасниці та онлайн-голосування глядачів.

З 23 по 25 листопада на офіційному сайті усі бажаючі можуть проголосувати за виконавців, які їм найбільше сподобалися (обрати можна від трьох до п’яти учасників), у тому числі за конкурсанта від своєї країни. Перший етап онлайн-голосування розпочнеться 23 листопада о 21:00 і триватиме до 25 листопада 16:59 (за київським часом), тобто до початку конкурсу. Другий етап онлайн-голосування розпочнеться одразу після виступу останнього конкурсанта і триватиме 15 хвилин.

Відео-інструкція, як голосувати https://youtu.be/Z7a-XCIt5MM

  • Про підготовку номера та виступі на конкурсі

Учасниця від України виступить 25 листопада на «Мінськ-Арені» під першим номером. Над стилем Даріни Красновецької і постановкою номера працювала команда продюсерів, режисерів і стилістів «НСТУ» під керівництвом Олександри Кольцової.

«Про нас світ чує постійно погані новини: що у нас війна, що у нас корупція, що у нас проблеми з переміщеними особами. І щоразу, коли у нас є можливість на міжнародній арені сказати щось хороше про Україну, показати наших талановитих дітей, виконавців, музику – це ті елементи культурної дипломатії, які абсолютно необхідні нам зараз.

Цього року держава виділила стільки коштів, що можливості провести дитячий Національний відбір з помпою, масштабно не було. Але потім, з точки зору політики, ми подумали, що Суспільний мовник цього року має зробити те, що він робить. Зокрема представити країну світу в такий спосіб, як ми можемо і не втрачати цієї нагоди. Пишаюсь нашою командою – вже незабаром Україна буде представлена на Дитячому Євробаченні гідно – сучасна прекрасна пісня, хороший образ, чудова юна артистка. Дякую журі, це був правильний вибір!», – каже керівник оргкомітету нацвідбору Дитячого Євробачення, член правління «НСТУ» Олександра Кольцова.

«Наша Даріна виступатиме у Мінську перша! Це завжди складно, але з нашою підтримкою, я думаю, Дарінка зможе завоювати серця всієї Європи. Своєю піснею Say Love вона звертатиметься до Світу, а сказати про свою взаємну любов, тобто підтримати Дарінку, ви зможете під час онлайн-голосування дитячого євробачення, що триватиме на офіційному сайті конкурсу з 23 по 25 листопада», – каже Народна артистка України, голова журі нацвідбору Дитячого Євробачення Марія Бурмака.

 21 листопада Даріна Красновецька провела першу репетицію свого номеру, яка була схвально сприйнята режисерською групою, журналістами та учасниками конкурсу.

 «У Мінську дуже тепла атмосфера, Даріна захоплює все більше сердець. Під час репетиції та опісля ми почули купу компліментів від усього персоналу, та навіть конкурсантів! Мала встигає і позніматись, і поганяти, і ролики свої в телефон познімати. Команда в нас, як супер-сімейка, панує дуже тепла атмосфера, при тому що постійно разом із нами на зв’язку в відео чаті київські продюсери з Суспільного. Ми налаштовані дуже оптимістично, і сподіваємося на підтримку всієї України під час онлайн-голосування. Це дуже важливо!», – каже продюсер та співавтор пісні Say Love Михайло Клименко.

25 листопада о 17:00 за київським часом телеканал UA: Перший транслюватиме у прямому ефірі міжнародний пісенний конкурс Дитяче Євробачення 2018. Перед початком шоу, о 16:30 буде показано фільм «Кажу любов», в якому розповідатиметься про Даріну Красновецьку та її підготовку до конкурсу. 

Нагадаємо, цього року у Дитячому Євробаченні візьмуть участь юні артисти з двадцяти країн. Телевізійний конкурс засновано Європейською Мовною Спілкою у 2003 році. Україна перемагала у Дитячому Євробаченні один раз у 2012 році з піснею «Небо» у виконанні Анастасії Петрик.

.

44363516_338668293364800_3353765860652089344_n

46495454_1921321258174161_8156300005007687680_n