В музеї книги м. Бережани нещодавно відбулася презентація нової (24-ї) ліричної збірочки поетеси з Лапшина Надії Репецької «В імені Твоїм життя моє…». Чергова поетично-прозова книжечка з ілюстраціями обсягом 38 сторінок присвячена другу поетеси Якову Розенблату з м. Беер-Шеви (Ізраїль).

Про життя і творчість поетеси й перукаря Надії Репецької присутнім розповіла директор музею книги, редактор збірки Лілія Зінчук.
Віршовані й прозові збірки Н.Репецької (народилася 1958 року в Лапшині, працює в бережанській перукарні «Молодість»), із 1998 року видаються в Бережанах, Тернополі та Львові. Її вірші публікувались у районній та обласній пресі, звучали по радіо. 11 книжечок створені спільно з колишнім учителем, поетом, бібліофілом, ветераном Другої Світової війни Федором Кржечківським. Минулого року в музеї книги відбулася творча зустріч «Щоденник мого життя». Лірична сповідь Надії Репецької», у якій взяли участь колеги по перу поетеси, її друзі й шанувальники.
Попередня книжка «Ніхто Тебе більш не полюбить так, як Я» також присвячена другу поетеси Якову Розенблату. Збірочка уміщує два акровірші, нариси «Спогади», «Дитинство», «Розповіді в листах», а також кольорові ілюстрації, фото з архіву, серед яких – Надія Репецька під час перебування на Святій Землі, в Єрусалимі, гостювання у Якова, знайомство з його родиною. Пристрасне слово закоханої жінки нікого не залишить байдужим, адже, як вважає Надія, одвічна тема кохання є постійним супутником життя людини.
Шанувальники поетичного слова залюбки послухали пристрасні ліричні вірші поетеси, яка над усе цінує почуття, дружби, відданості й кохання.

Тетяна Бідзіля.

14449847_333490000339427_1535084753990074773_n