Веселу, легку та безтурботну комедійну виставу «Bon appetit, або гарнір по-французьки», створену за мотивами п’єси Марка Камолетті «Happy Birthday», особливою 24 квітня для новодністровських глядачів на сцені БНТД «Молодіжний» зробили актори місцевого Народного аматорського театрального колективу «Барвінок» і режисер Марина Довбенко.

Хтось когось побачив уперше у театральній постановці, комусь укотре вдалось неймовірно перевтілитись, а разом – підкорити глядачів гарною грою, чудовим настроєм і захоплюючою атмосферою. Із перших хвилин у передчутті святкової романтики усі одразу зрозуміли наміри аж занадто радісного чоловіка Бернарда (Анатолій Федорець), що усіляко проводжає дружину Жаклін (Мирослава Чорна) до мами, щоб у її відсутність весело провести час зі своєю коханкою Сюзанною (Сніжана Джус). Далі заінтригувало те, що Жалклін, як виявилося, насправді мріє про обійми із давнім другом чоловіка Робертом (Вадим Ревуцький). Вечерю для них повинна приготувати кухарка Сюзетта (Тетяна Роїк). І ось, раз по раз щиро аплодуючи, зал вражається, як дружина, коханка і викликана з агентства служниця багато разів міняються ролями, потрапляють у суцільний коловорот: все перетворюється на абсурд і всі заплутуються і не розуміють, хто чий коханець… Розв’язка ж нарешті наступає, коли з’являється колоритний чоловік кухарки (Андрій Мартинюк)…
Незважаючи на інтригуючий сюжет, акторам таки вдалося розставити саме ті акценти, які подружжя передало у фінальних словах: «Сім’я – понад усе!»
Браво «Барвінку»! Чудовий настрій, справжні емоції акторів та легкість майстерно створеної атмосфери! Про це яскраво свідчили гучні оплески і букети квітів від рідних, знайомих та колег, які ще довго потім відгукувались у соцмережі приємними враженнями про побачене – про чудовий мистецький смак гарніру по-французьки!

Смакувала з усіма Інна ГОНЧАР
Фото Володимира Жука