«Культурний фронт на вістрі  поезії» – так називалася мистецька імпреза стінах Дніпровського фахового мистецького-художнього коледжу культури. У програмі заходу брали  участь почесні  гості: члени  ДОО НСПУ Фідель  Сухоніс, Еліна  Заржицька  та Сніжана Біла та член громадської організації «Нова хвиля» поет Євген Лесін.

Головною темою зібрання стали поезії, які присвячені російсько-українській війні. До честі господарів заходу, вони змогли наповнити імпрезу не лише поетичним словом, а й надали творчій зустрічі значного виховного імпульсу. Під час імпрези звучали поезії у виконанні студентів коледжу відомих  українських  поетів.  Всі вони мали потужний  патріотичний зміст та були спрямовані на утвердження  у серцях слухачів української Перемоги.

Показово, що під час заходу довелося перенести його локацію до бомбосховища. У Дніпрі вкотре за останні  тижні лунала повітряна тривога. Через це було втрачено певну драматургію сценарію імпрези  зокрема став неможливим музичний супровід та відеоряд до підготовлених виступів. Водночас, це  було чергове нагадування присутнім про сучасних варварів з московії.

Із зацікавленням присутні вислухали виступи дніпропетровських письменників. Вони не лише читали вірші (Сніжана Біла та Євген Лесін власного авторства, Фідель Сухоніс – поета-дисидента Володимира Сіренка, а Еліна Заржицька – колежанки по секції літератури для дітей та юнацтва «Джерело» Олени Швець-Васіної), але вкотре проілюстрували молоді та педагогам коледжу силу поезії  у формуванні духовного світу особисті.

«Сьогоднішня зустріч – це системна робота нашої обласної організації у пропаганді творчості українських літераторів серед широкого загалу, особливо в молодіжних аудиторіях, – вважає голова правління ДОО НСПУ Фідель Сухоніс. – Адже нами підписано низку угод про співпрацю із освітніми закладами регіону. Зокрема, і з Дніпровським фаховим мистецько-художнім коледжем  культури».

Насамкінець дніпровські літератори повідомили присутнім цікаву і, як стало зрозуміло з реакції залу, приємну новину. А саме щодо ініціювання ДОО НСПУ обласного літературного конкурсу «Мій коледж, моя Україна».

134108