Казка «Неймовірні пригоди трьох друзів» стала дебютною книжкою молодої письменниці з міста Кам’янське Ганни Тимошенко. Це захоплива історія про приятелів, які зголошуються «врятувати всіх дітей на Землі» від злої чаклунки.

А почалося все з незвичного знайомства з сірим котом. Пухнастий змушений служити відьмі і заманювати дітлахів у пастку, звідки їх назавжди забирають у похмуре підземне царство. Троє героїв книжки теж потрапили у тенета, але кіт вирішив їм допомогти і стати провідником у моторошному підземеллі. Він пропонує (нічого дивного, адже у казках тварини можуть говорити) друзям гуртом зупинити підступну чаклунку та визволити дітей із неволі. Вони повірили котику і опинилися у фантастичному світі, де небезпека чатує на кожному кроці.

Головні персонажі книжки – троє вірних друзів, але вони різні за вдачею: рішуча і відважна Ліза, розважливий і спокійний Роман, а також завбачливий і обережний Кирило, «якого всі вважали боягузом». Взаємовиручка, сміливість і справжня дружба приносить дітлахам успіх у їхній благородній справі. Як відомо, хоробрим доля допомагає та зло неодмінно буде переможене.

Казка занурює у вир несподіваних пригод, які читач «проживає» разом із відчайдушною трїйцею. Авторка майстерно змалювує той «дивний світ», який відкривається дітям. Магія тут гармонійно межує зі звичною реальністю. Твір також містить цікаві ілюстрації та розмальовки.

Зрештою, прочитавши цю книжку, спадає на думку, що цілком можливо поганих людей не буває. Лихими їх роблять обставини. За певних умов людину можна змінити, дати їй шанс виправитися. Ось як у казці «Неймовірні пригоди трьох друзів», коли злу чаклунку доторком чарівної палички перетворили на добру фею.

Денис Лачко, журналіст,

інтернет-видання «Наш Репортер»

м. Кам’янське