Цими днями в чудовому курортному місті Трускавці, в конференц-залі харизматичного готелю «Алькор» відбувся літературний вечір «Жовто-блакитна любов». Тут звучала поезія головно з п’ятого тому антології патріотичної поезії «Жовто-блакитна любов», до виходу якої, як і до організації заходу особливо спричинився Благодійний Фонд «Святої Марії-Магдалини». Попри святковість і статус презентації захід проходив у доволі дружній обстановці. Деякі  присутні виявили бажання вголос декламувати вірші з уже прочитаної ними антології, чим приємно здивували слухачів.

Пані Ірина Дидик-Варивода – керуюча готельними комплексами «Алькор» та «Золота корона», до речі  філологиня за освітою,  не тільки напам’ять читала вірші з антології, а й створила опісля, під час автограф-сесії, чудову атмосферу спілкування за горнятком чаю з фірменними малиновими тістечками.

Модераторка й ініціаторка заходу п. Іванна Михайлишин уже не змушена була нагадувати, що в рамках діючого проєкту «Купи книгу собі – читатимуть усі» сто гривень від продажу кожної книги скеровуються на благодійність. Тож чимало антологій як і авторських книг письменників Олеся Дяка та Юрія Грешка наповнять приватні бібліотечні полички учасників заходу.

Виступи голови Львівської письменницької організації, заслуженого діяча мистецтв України, поета Олеся Дяка та  письменника-філософа Юрія Грешка посилили значимість події. Адже вони торкалися такої важливої теми як патріотичне виховання молоді шляхом ознайомлення (вивчення) творчості письменників, які пишуть на цю тему, а також читали свої авторські тексти.

3

2