В рамках договору про співпрацю між Львівською обласною організацією НСПУ та філологічним факультетом Львівського Національного університету імені Івана Франка відбулася зустріч студентів першого курсу ОР «Магістр» спеціальності «Українська мова та література (Літературна творчість)» разом з в.о. декана філологічного факультету паном Романом Крохмальним та завідувачем катедри теорії літератури та порівняльного літературознавства паном Михайлом Гнатюком.

Вони відвідали редакцію знаного літературно-мистецького журналу «Дзвін». Голова Львівської організації, заслужений діяч мистецтв України Олесь Дяк представив гостям багатолітнього головного редактора журналу “Дзвін” письменника Юрія Коваля. Це була чудова нагода для студентства дізнатися про історію знакового для української культури видання, про специфіку роботи над ним, а також розповісти про власні творчі здобутки.

Зустріч стала неабияким джерелом натхнення для творчих молодих людей, адже вони отримали можливість відкрити для себе виробничий бік створення часопису. Студенти на прикладі «Дзвону» ознайомилися зі станом справ видавничої сфери в Україні, зокрема випуском літературних журналів. Майбутні філологи довідалися про те, які виклики доводиться долати працівникам редакції в час війни. Пан Роман Крохмальний висловив ідею запровадження практики для студентів «Літературної творчості» у межах роботи над випуском «Дзвонів». Цю пропозицію жваво підтримали здобувачі рівня «магістр».

Відтак Управа письменницької організації та редакція журналу «Дзвін» висловила готовність підтримки молодих творчих особистостей. Під час цієї зустрічі головний редактор запропонував запровадити окрему колонку для студентів-філологів. Майбутні магістранти відвідали редакцію не лише як здобувачі освіти, а ще й як поети та прозаїки, адже деякі з них – а саме Катерина Затула та Любомир Лесонін – уже мали змогу презентувати свою творчість на сторінках цього видання, при тому Любомир з 15 років є постійним автором часопису.

На згадку про зустріч Юрій Коваль вручив кожному магістранту кілька примірників журналу.

Юстина Ванюк, Катерина Затула