Україну, її Мову століттями ненавидять не лише вороги іззовні, а й свої доморощені рагулі: перевертні-запроданці, яничари без роду-племені, ізгої-зрадники, якими кишить земля наша!
Сміття найшвидше згорає!

У час дистанційного навчання школи благаю батьків: будьте заодно із вчителем — допомагайте йому, а не заважайте своїми безглуздими питаннями, пропозиціями й вимогами. Вчитель навчить, вчитель — професіонал!

І мене, як і Юрія Щербака, теж мордує важке питання: в чому ж причина такої чорної ненависті деяких жителів Сосюриного краю до України?

Рветься увись пам’ятник трьом будителям народу нашого — Тарасові Шевченку, Іванові Франку, Лесі Українці. Це у древньому Стрию. Не один раз, їдучи повз нього автобусом, бачив, як люди хрестяться. Та й у розмовах народ своїх геніїв називає “пам’ятник трьом святим”.
Вселилася в мене думка, що настигла слушна хвилина, щоби в сонм блаженних наша Церква зарахувала яко Пророка Тараса Шевченка.
Японія ж звела у святі свого поета Какіномото — но Хітомаро.

Висловлювання на кшталт: “російськомовний український націоналіст”, “російська мова українців” характеризуються стійкими порушеннями розвитку мислення, розуміння та використання мови.
Це те саме, що зблеяти “проукраїнський російськомовний телевізійний канал”.
Чи є маковий цвібак із горіховою начинкою?

Як ростинку у висоти росинка просить, так і Слово воскресає, коли ми його надихаємо любов’ю й теплом душ наших!

Слово, словечко у рідній мовоньці грає-переливаєтся барвами веселиці, бринить сріберною росицею, усміхається орхідеєю химерною, пахкає чебрецем і рутою-м’ятою, витьохкує солістом-соловієм, у височінь зринає жайвором.
Християнська етика — моральне вчення християнства, визначає моральні орієнтири людської поведінки, ґрунтовані на християнському уявленні про природу і призначення людини, її відношенні з Богом.
А князь світу цього божеволіє, не пускаючи її в школу.
Однак Правда візьме гору!

Філолог — святий апостол від 70, про якого згадує апостол Павло словами: вітайте Філолога, був єпископом в Сінопі. Висвячений святим апостолом Андрієм Первозванним, він зазнав багато напастей і скорбот і багатьох привів до Христа, після численних праць передав із миром святу душу свою Богу.
Усім філологам слава!

Щоразу Франкові до перемоги не вистачало кілька десятків голосів: то 30, то 50. Проблема була в тім, що селяни, на яких робили ставку, масово продавали голоси. Один польський селянин підрахував, що у 1895 році селяни-хруні (а так називалися ті, хто продавав своїх голоси, бо «хрунь» – це свиня), на виборах з’їли 70 км ковбаси. ..
А чи тепер ми інші?
Совість у житті християнина грає дуже важливу роль. Ми повинні мати правильне уявлення про неї.
«Бо невидиме Його, вічна сила Його і Божество, від створення світу через розглядання творіння видимі, так що нема їм виправдання» (Рим. 1:20). Так кажуть проповідники про совість.

Мільйонні й сотенні зарплатні чиновницько-урядових клерків , мізерні пенсії й зарплати пересічних громадян — ось яка химера-кореляція існує в країні нужди, нендзи й розпачу!

СЛОВО – ДИТЯ МОВИ. МОВА – МАТІР НАША. МОВЛЕННЯ НАШЕ – ПОКАЗНИК СТАВЛЕННЯ НАШОГО ДО МАТЕРІ Й БРАТІВ МЕНШИХ. БУДЬМО СУКУПНО РАЗОМ У МИРІ! ЛЮБІМОСЯ Й ШАНУЙМОСЯ! МИ – УКРАЇНЦІ!

Мово, моя колисонько ясенова!
Слово, моє повітрячко шавлієве!
Українонько, Матінко моя всесвятая!
Славитиму Вас у віках!

Кожен вчитель може бути міністром, та не всякий міністер може стати вчителем!

А все ж таки по-своєму, по-українськи Богові миліше!
Да. Так.
Давай мінятися. Міняймося, поміняймося, нумо мінятися.
Давай наливай. Бери та наливай.
Давай подивимося. Подивімося; погляньмо.
Давай поженимося. Одружімося, поберімося, поженімося.
Давай посидимо. Посидьмо.
Давай потиснемо один одному руку. Потиснімо одне одному (один одному)
руки.
Давайте будемо вести себе пристойно. Поводьмося чемно.
Давайте будемо послідовними. Будьмо послідовними.
Давайте вернемося. Вернімося, повернімося.
Давайте виберемо. Виберімо, оберімо.
Давайте викинемо. Викиньмо.
Давайте вип’ємо. Випиймо.
Давайте вирішимо питання. Розв’яжімо питання (справу).
Давайте відберемо. Відберімо.
Давайте візьмемо. Візьмімо.
Давайте візьмемося за діло. Візьмімося до діла (до роботи, до праці);
нумо до праці (до роботи, до діла);
ставаймо до праці (до роботи, до діла).
Давайте встанемо. Устаньмо.
Давайте вшануємо. Ушануймо.
Давайте говорити. Говорімо.
Давайте займемося ділом. Берімося (нумо) до праці;
берімося (нумо) працювати.
Давайте заспіваємо. Заспіваймо.
Давайте згадаємо. Згадаймо.
Давайте зробимо. Зробімо.
Давайте зупинимося на цьому подробніше. Спинімося на цьому докладніше.
Давайте й ми будемо благорозумними. Будьмо й ми при розумі;
маймо й ми розум.
Давайте напишемо. Напишімо.
Давайте не будемо. Менше з тим.
Давайте не відділяти. Не відділяймо; не відокремлюймо.
Давайте питання. Запитуйте.
Давайте підемо нагору. Ходімо нагору.

Мова моя од золота щиріша, від урагану могутніша, за океани безмежніша, ніжна, як кохання, любов’ю божою по вінця сповнена.

Слово мамка, як і мамочка, мамонька, мамуня, мамунечка, мамусечка, мамусенька, мамця, матуся, матусенька, матуня та інші, є пестливим утворенням від слова мама (мати). Усі вони існують у мові і зафіксовані в словниках: р- бр. др. болг. м. ма́ма, п. слц. вл. нл. mama, ч. слн. máma, полаб. mamoĭ, схв. мȁма;псл. mama;
споріднене з лит. mamà «мати», лтс. mama «тс.», лат. mamma «тс.; груди», гр. μάμμη, μάμμα «мати, баба», алб. mëmë «мати», дінд. māma «дядько»; іє. *mama «мати».

У часи лиха християни повинні намагатися тримати свої Біблії та серця відкритими як ніколи раніше.
У нас були подібні ситуації в історії, і це повторюється. Чи це ознака того, що ми наближаємося до кінця світу — ніхто не знає. Але це нагадування для нас, щоби ми звернули своє серце до Господа і продовжували у Вірі молитися.

Зиновій Бичко