Національна спілка письменників України, Львівська обласна організація НСПУ та Львівський Національний університет  імені  Івана Франка оголошують  конкурс на здобуття Літературної премії імені Романа Гамади (далі – Премія)  на 2022 рік  для відзначення письменників у номінації «переклад». Премія має всеукраїнський статус. 

Присудження Премії передбачена двом авторам за переклади з різних мов. Рішення журі затверджується ухвалою секретаріату НСПУ та Вченою радою Львівського національного університету імені І. Франка і публікується в пресі.

На здобуття Премії приймаються високохудожні завершені переклади у вигляді книги або в окремих випадках знакові публікації в часописі «Всесвіт», оприлюднені протягом останніх п’яти років (не пізніше 31 липня поточного року). Пропозиції щодо відзначення Премією подаються до 10 вересня поточного року на адресу кафедри сходознавства імені професора Ярослава Дашкевича Львівського національного університету імені Івана Франка.

Твори, висунуті на здобуття Премії, подаються у 3-х примірниках на ім’я журі разом з листом-клопотанням творчих спілок, бібліотек, наукових установ, університетів, відомих професорів, письменників-перекладачів,  видавництв, творчих об’єднань  чи окремих осіб, що їх висувають. У листі-клопотанні зазначається прізвище, ім’я та по-батькові здобувача, назва твору, час його публікації та коротка характеристика, місце публікації.

Премія не присуджується посмертно.

Лавреати отримують дипломи переможців та грошову винагороду. Преміальний фонд Премії становить десять тисяч гривень, який може змінюватися.

Премія, як правило, вручається 30 вересня поточного року, в день народження Романа Гамади.

Всі матеріали на здобуття Премії надсилати на адресу:

79000, м. Львів, вул. Університетська, 1, Львівський Національний університет імені  Івана Франка, кафедра сходознавства імені проф. Я. Дашкевича, або у львівське відділення Нової пошти №14 на ім’я Надії Вишневської (конт. тел. 093-607-40 15).

Пресслужба Львівської обласної організації НСПУ