14-го травня в залі літературної слави Львівської обласної організації НСПУ відбулася неординарна подія – перша в серії започаткованого нового проєкту Спілки, під назвою «Золочівський літературний десант».

Це, власне, своєрідний творчий звіт письменницького осередку Золочівщини, що на Львівщині, де живуть і творчо працюють члени Національної спілки письменників України Ольга Кіс, Катерина Тихонова, Володимир Дідула,  Валентина Лотоцька та Ілларій Ляхович.  Свої поезії з нової поетичної збірки прочитала молода й талановита Ірина Білінська. З вітальними промовами виступили Леся Бернакевич, дитинство якої теж пов’язане з «краєм букових лісів» – Золочівщиною, Юлія Курташ-Карп та головна редакторка видавництва «Сполом», де видано більшість представлених книжок, Галина Капініс.

Модерував  в.о. голови Львівської обласної організації НСПУ Олександр Дяк. Він зауважив, що письменницька організація після довготривалого ковід-карантину оживає систематичними презентаційними заходами, привітав виступаючих з новими творчими здобутками, від імені Спілки вручив уродинникам і ювіляреві  книжкові подарунки та висловив сподівання, що такий показовий приклад золочівчан невдовзі, у не далекому майбутньому підхоплять письменницькі осередки і з інших районів нашої області.

Пресслужба Львівської обласної організації НСПУ

IMG_4609