Коментар на опубліковану в «Українській правді» за 30. 03. 2021 р. заяву міністра МВС України Арсена Авакова на своїй сторінці в Фейсбук, що «Ми повинні вітати розвиток нашої російської мови».

Як на мене, Арсен Аваков аж ніяк не український націоналіст, як він себе фейсбучно представляє, а лише патріотичний міністр внутрішніх справ Української держави, який, сподіваюся щиро і добросовісно, дбає про внутрішню суспілно-політичну стабільність в нашій країні, не вникаючи, правда, при цьому у істотність особливостей таких політологічних категорій як держава і нація. Бо якби він був спражнім українським націоналістом, то чітко б розумів, що таке розв’язана Московською імперією в Україні гібридна війна. Вона виникла й існує саме через таких малоросів, як Аваков, що ратують за подальший розвиток уже і в самостійній Українській державі нав’язаної українцям та й вірменам ще імперією російської мови. Бо що ж таке українська нація – це уже одержавлений саме український народ, а не просто населення території, як вважають ще чимало таких політиків, як і А.Аваков, закликаючи будувати лише абстрактну політичну, громадянську націю без врахування етно-культурологічного характеру українців як корінного державотворчого народу нації.
Адже, саме спекулюючи на такій недоукраїнській абстрактно-адміністративній націоанальній політиці, президент Росіянії реваншист Володимир Путін, продовжуючи успадковані багатовікові традиції використання російської мови як адміністративно-комунікаційного скрепу населення багатоетнічної імперії, хоче в такий само спосіб знову завернути Україну не в колись русь-слов’янофільську, а уже в «постперебудовно» євразійську імперію, використовуючи постімперський атавізм двомовності для руйнування культурологічної єдності українського народу і незалежності його держави. Саме такою є імперська загарбницька суть політики Москви по збройному захисту начебто постросійськомовних в Україні, сподіваючись при цьому і на їхню колаборантську підтримку. Як не прикро, але він таки, як бачимо, отримав, сподіваюсь лише вербальне, схвалення свого надуманого приводу для реваншистської імперської агресії, на жаль, ще й від такого чиновника-малороса як Арсен Аваков.
Схаменіться – вдумайтесь, що ж таке гібридна війна, про яку, не вникаючи в її культурологічну суть, постійно тараторять саме малонаціональні немовби українські ЗМІ, не зовсім розуміючи при цьому, що ж таке насправді українська нація.

Леонід Климчук, почесний голова Коростенської організації ВУТ «Просвіта» ім.Т.Шевченка на Житомирщині.
1 квітня 2021 р., м. Коростень Житомирської області