Не лише суспільство, а й олігархи зрозуміли, що відставка Яценюка неминуча, і подальше перебування його на посаді може загострити економічну і суспільну ситуацію в країні. Про це заявив народний депутат фракції Партії «Блок Петра Порошенка» Олег Барна в коментарі телеканалу «112.Україна».

«Сформувавши коаліцію, головне забезпечити виконання не лише домовленостей, передбачених у коаліційній угоді, а й дописати інші, які будуть більш ефективніші та потрібніші для українського суспільства, зокрема, реформування податкової системи, фіскальної служби, з підпорядкування якої треба виключити митницю, належне реформування правоохоронних органів, внести питання недопущення продажу землі та продовження мораторію на більш тривалий час, в тому числі і зміна виборчих систем за місцевими виборами», – сказав Олег Барна.

За словами депутата, найбільш прийнятною кандидатурою на посаду Прем’єр-міністра є Володимир Гройсман.

«Потрібно змінити методику формування Кабінету Міністрів України. Квотна система формування Кабінету Міністрів показала не тільки свою неефективність, але й призвела до політичної й економічної кризи в країні, причиною якої був черговий непрофесійний Уряд: як після Помаранчевої революції, далі Революції Гідності, так і Уряд грудня 2014 року. Майбутній Прем’єр-міністр повинен сам формувати Кабінет Міністрів, на який він зможе розраховувати і сам нестиме повну відповідальність за діяльність Уряду. Не потрібно чекати рік звіту його діяльності. Вже після першого кварталу він повинен представити результати своїх здобутків. Це триматиме Уряд в постійному тонусі, а депутатів – в обізнаності його діяльності», – зазначив Барна.