У Стрийській центральній бібліотеці імені Маркіяна Шашкевича відбулася знакова творча зустріч з відомим письменником, очільником Львівської обласної організації Національної спілки письменників України, заслуженим діячем мистецтв України Олесем Дяком. Попри те, що на Стрийщині читачі доволі охоче відвідують літературні заходи, цього разу зала була переповнена бажаючими слухати Слово. Чи не вперше Олесь Дяк представив уповні Антологію патріотичної поезії – зі шести томів, до якої увійшли вибрані поезії переможців і кращих з фіналістів Всеукраїнської літературної премії імені Катерини Мандрик-Куйбіди – української поетеси, членкині ОУН із 1944 року, зв’язкової УПА, багатолітнього політв’язня.

Також Олесь Дяк розповів про літературно-професійну діяльність Львівської обласної організації НСПУ та літературні надбання письменницької громади в умовах воєнного стану.

На прохання гостя зі Львова були запрошені письменники – члени НСПУ, які представляють місцеве літературне об’єднання «Хвилі Стрия», а це: Леся Павлів, Мирон Нестерчук, Теодора Савчинська-Латик, Володимир Кепич. Обговорили подальші дії об’єднання у найближчому часі та прийшли до думки проведення творчого звіту у Залі літературної слави ЛОО НСПУ.

Олесь Дяк не проминув можливості прочитати слухачам власні поезії. Також звучала пісенна патріотика у виконанні бібліотечної працівниці Оксани Берездецької.

Наприкінці п. Олесь подарував бібліотеці шеститомник патріотичної поезії, книги з родинного фонду письменника і суспільно-
політичного діяча Михайла Стасюка, книжку «Естет із барткою в руці» –літературно-критичні статті про творчість Олеся Дяка, комплект газет «Літературна Україна», що були видані у часі війни зусиллями управи Львівської письменницької організації та комплект наліпок зі соціального проєкту ЛОО НСПУ «Контралайка».

І наостанку Олесь Дяк від імені голови НСПУ п. Михайла Сидоржевського вручив письменниці Лесі Павлів Почесну Грамоту НСПУ – за багатолітнє служіння українському письменницькому слову та з нагоди ювілею.

Пресслужба Львівської обласної організації НСПУ