В реальності весна з осінню ніколи не зустрічаються, а сьогодні подібний феномен мав місце. Клуб творчої молоді «Розквіт», разом із наставниками – членами Національної спілки письменників України, відвідали людей літнього віку в обласному геріатричному центрі. Молоді поетки – Юля Каспрук, Надя Бойчак, Настя Гриньо поділилися з дідусями й бабусями своїми поетичними переживаннями і у багатьох глядачів у залі наверталися на обличчі сльози…

Лев Моргун та Софія Гула виконали душевні пісні під гітару, чим викликали неймовірне піднесення та оплески. До філософських роздумів спонукав виступ директора школи ”Розквіт” Юрія Грешка, а пісні Вікторії Бондаренко перенесли душі присутніх у спогади приємної молодості.

Очільник Львівської обласної організації Національної спілки письменників України Олесь Дяк, який був модератором вечора, тримав усю зустріч у творчому, піднесеному тонусі, а наостанок поділився високохудожніми поетичними рядками з власної творчості. Присутні ще довго не відпускали виступаючих і ділилися своїми враженнями від спілкування.

Друзі! Ми усі рухаємося в єдиному напрямку у човні, який має назву “Життя”. Пам’ятаймо про тих, які своєю міцною рукою допомагали ступити нам перші кроки, які зустрічали нас із студентських іспитів, а згодом із трудових відряджень. Старше покоління – вони усі наші батьки! Як не буває чужих дітей, так і не може бути чужих батьків! Кожна бабуся – це чиясь мати, а дідусь – батько. Вони мріють про веселих онуків у себе на колінах, яким повідають про сокровенне і найважливіше. Відвідуймо і доглядаймо своїх перестарілих рідних, але й не забуваймо про тих, до кого ніхто не приходить. Це допоможе нашій цивілізації зберегти людяність.

P.S. Насамкінець Олесь Дяк передав у дар для місцевої бібліотеки чималенький комплект книжок і газет «Літературна Україна», до видань яких була причетна Львівська обласна організація НСПУ.

Пресслужба Львівської обласної організації НСПУ