9 червня у Бережанах побував учасник АТО, заступник командира 131 ОРБ, один із керівників УНСО Олег Білий («Ольжич»).

Під час зустрічі, що відбулася в музеї книги, боєць і громадсько-політичний діяч Олег Білий («Ольжич») розповів про бойовий шлях Куреня УНСО, який після активної участі в Революції Гідності, відповідного вишколу на учбовому полігоні Міністерства Оборони України із жовтня 2014 року виконував бойові завдання в зоні АТО неподалік Маріуполя, а згодом і в інших гарячих точках Донбасу. Відрадно, що ряди воїнів-патріотів у цьому батальйоні поповнили вихідці з Бережанщини, зокрема громадський діяч, учасник УНСО Петро Кузів («Шаман»), Володимир Підлужний («Десятий»), Роман та Оксана Косоноцькі. УНСО проводить благодійні акції, марші протесту, співпрацює з волонтерами, благодійними організаціями, навчально-виховними закладами, іншими громадськими організаціями та політичними партіями правих сил.
Як наголосив «Ольжич», мобілізація до добровольчого батальйону триває, й нові бійці повинні активніше поповнювати лави військових підрозділів від УНСО, щоб швидше побороти путінських посіпак-терористів, вигнати північного ворога з Української землі. Нові добровольці проходитимуть виховні патріотичні та військові вишколи у навчальному центрі УНСО на Вінниччині, а згодом вирушать на схід.
Учасники зустрічі, зокрема атовець Володимир Підлужний, директор музею книги Лілія Зінчук, заступник голови РДА Ігор Гринкевич, начальник відділу районної ради Іван Головацький, заступник міського голови Олег Захарків, місцеві активісти разом із гостем вшанували пам’ять полеглого Героя Небесної Сотні, студента БАТІ Устима Голоднюка, побувавши біля меморіальної таблиці на його честь на території БАТІ.

Тетяна Бідзіля.
Фото автора.

DSCN2522

DSCN2523

DSCN2524

DSCN2525

DSCN2527

DSCN2529

DSCN2530