У залі Літературної слави Львівської письменницької організації відбулася презентація історичного  роману Вероніки Мосевич “Гардаріка. Таємниця забутого світу”. Письменниці-романістки Лана Перлулайнен та Леся Бернакевич, драматургиня Ольга Кіс, поетеса Наталія Калиновська та модератор літературної зустрічі Олесь Дяк відзначили вміння авторки створити сюжет, інтригу, добротний стиль та читабельність книги.

Вероніка Мосевич багато років проживає в Німеччині, але не забуває рідного краю. Вона розповіла, що роман про епоху Київської Русі писала здебільшого після роботи, ночами, упродовж трьох літ.

Крім літературної творчості, Вероніка серйозно займається співом, музикою (грає на фортепіано й гітарі), створює власну музику,  аранжувальні композиції. Окреме її захоплення – відродження з небуття старовинних народних пісень, в тому числі колядок і гаївок, записуючи їх із голосу старших людей – носіїв автентики з високогір’я Карпат. Але й музичним мистецтвом не вичерпується творчість Вероніки Мосевич. Її картини експонувалися на виставках в Україні та за кордоном.

Про непересічний талант письменниці свідчить і той факт, що вона отримала запрошення на вступ до Національної спілки письменників України майже одночасно від двох організацій – Київської і Львівської. Обрала Львівську, бо ж родом – із Дрогобича…

P.S. Поки писалися ці рядки, – стало відомо, що Вероніка Мосевич вдруге отримала відзнаку «Міжнародний вибір» літературного конкурсу “Коронація слова” – 2021 за роман “Біжи, Мартусю”, в сюжет якого покладені трагічні долі очевидців другої світової війни, з якими особисто знайома авторка книги. З нетерпіння чекатимемо виходу нового роману у світ.

ПРЕССЛУЖБА ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ НСПУ