У п’ятницю, 03 лютого об 11:00 у стінах Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Івана Франка (вул. В.Чорновола, 22) відбудеться презентація книги для дітей Ірени Яніцької «Диво, яке сталось вночі або метелики на щоках бабусі». 

Книга побачила світ у видавництві «Discursus» та розкриває дітям чар українських традиційних оберегів у казковій формі. Чудо межує з реальністю і ось, бабуся стає справжнісінькою чудотворицею, беручи до рук голку і нитки.

Письменниця Ольга Деркачова зазначила: «Це дуже тепла і добра книга про дитинство, дива, щасливі сни та затишок, про пам’ять, яка живе у бабусиному вишитті, про важливі розмови з дідусем. Вона смачна і запашна, немов нагріті сонцем золоті груші».

 «У цій книзі батьки і діти опиняться серед див, які ховаються у скринях українських сімей. Реальність, тісно переплетена з дрібкою чарів та родинним теплом, нікого не залишать байдужим і потішить маленьких читачів», – йдеться в анотації.

Сама авторка пише: «Старі прабабусині скрині, бабусині рушники і дідусеві казки – це все таке просте і таке очевидне, але ж і таке важливе. В темні часи ми всі потребуємо світла, вірю, що ця книжечка буде тим ліхтариком, який дає силу і віру в чудеса».