12 квітня 1961 року відбувся перший політ людини в космічний простір. Його здійснив громадянин СРСР, космонавт Юрій Гагарін. Він сказав під час старту легендарне слово, що стало світовим брендом: “Поїхали!”

Знаменитий політ Гагаріна – велика подія для всього світу.  7 квітня 2011 року на спеціальному пленарному засіданні Генеральної Асамблеї ООН була прийнята резолюція № A / RES / 65/271, офіційно проголосила 12 квітня Міжнародним днем польоту людини в космос. Співавторами резолюції стали більш ніж 60 держав. В СРСР День космонавтики був затверджений з ініціативи другого льотчика-космонавта СРСР Германа Титова в 1962 році.
У Дніпрі є проспекти Гагаріна та Титова. Космонавт Титов, коли приїжджав в Дніпро (після кави  з коньяком)  жартував: “Піду, потопчуь  по собі!” (Прогулювався  по проспекту космонавта Титова).
Перший в історії космонавтики міжнародний політ відбувся влітку 1975 року – першопрохідцями були радянський корабель «Союз-19» і американський корабель «Аполлон».
Починаючи з 2001 року, з ініціативи американського Консультативної ради представників космічного покоління 12 квітня під багатьох країнах світу проводиться акція «Юр’єва ніч» (Yuri’s Night), названа так на честь Юрія Гагаріна. Вона присвячена двом подіям: першого польоту людини в космос (12 квітня 1961 року, що СРСР) і першого пілотованого польоту за програмою «Спейс шаттл» (12 квітня 1981 року США). Мета даної акції – підвищити публічний інтерес до дослідження космосу і надихнути нові покоління на дослідження космічного простору.
Дніпро був світовім центром будівництва ракет.  Зараз час для запуску ракет “у внутрішній Космос душі людини”. Час для прориву у вивченні аури, Астрала, глибинної структури Душі! За Платоном, душа є безсмертною і нематеріальної і передує існуванню в фізичному тілі. Душа наша існувала до того, як ми народилися. Душа безсмертна і незнищенна. Душа кожного разу обманюється з вини тіла … Платон (428-347 до н.е.) Тіло людини живе – 100 років, душа – 1000, дух – мільйони років. Актори, художники, поети, музиканти, творчі люди  розширюють душу. Філософи і священики зміцнюють Дух. Кожна нова ідея, кожен новий проект – це ракета у внутрішній космос душі! “Поїхали!”

Алекс Аро, технік ракетного заводу, м Дніпро, Україна

 

На фото: * Стою з “ракетою в голові” біля “рідної  прохідної” ракетного заводу в р.Дніпро (Україна) на проспекті космонавта Титова, по якому  він любив “топтатися”.
* Є чорні діри, а є червоні діри у Всесвіті … Жартівлива модель “червоної дірки” Космосу.

491