Нещодавно, ще навіть останні дні місяця не встигли викупатися у Сереті, відбулось позачергове засідання міськвиконкому. Пройшло воно під головуванням Чортківського міського голови Володимира Шматька. До порядку денного було включено два питання. Друге з них опускаємо – не згадуємо про нього, бо нашим читачам про ремонт фасадів читати не дуже прагнеться/хочеться…

А на першому питанні зупинимось детальніше, бо стосуєтся воно запровадження відзнаки міського голови та відзнаки міського голови “За честь і відвагу” і затвердження Положення про відзнаки.
Згідно з проектом рішення ці нагороди мають вручатись мешканцям і уродженцям Чорткова, а також, в окремих випадках іншим громадянам України, які проявили мужність, відвагу та героїзм, захищаючи територіальну цілісність і незалежність України або мають інші вагомі заслуги перед громадою міста. Відзнаками будуть нагороджуватися учасники антитерористичної операції на Сході України, військовослужбовці, добровольці, правоохоронці, медичні працівники, рятувальники, волонтери.
Вручення нагород буде здійснюватися на урочистостях з нагоди Дня Незалежності України, Дня Героїв, Дня Збройних Сил України, Дня міста, Дня захисника України або інших важливих суспільних подій.
Відзнаки міського голови виготовлені з латуні у вигляді хреста, що кріпиться на колодці та стрічці синьо-жовтого кольору. По колу розміщено напис “Відзнака міського голови” та “Відзнака міського голови. За честь і відвагу”. Покриття – гальванічне золото.