Протестантський священик Ервін Люцер, батьки якого емігрували з Німеччини у США, в книзі «Хрест Гітлера», зокрема, наводить біблійні цитати як пророцтва про прихід антихриста. В Біблії передбачено, що в Європі підніметься світовий володар, який пообіцяє мир, в той же час, готуючись до війни. Він зачарує світ, вимагаючи поклоніння мас, взамін на право купувати хліб. Він буде наповнений бісівськими силами. «Паралелі вражаючі», – підсумовує пастор Ервін Люцер. В унісон йому звучать слова Ервіна Харгаффа, американського біохіміка, уродженця Чернівців (за Австро-Угорщини): «Я бачу початок нового варварства, яке завтра буде названо новою культурою…».

Проте не спішімо з висновками. Американський генерал Джордж Паттон, командувач 3-ї армії США у Європі, у травні і влітку 1945 року писав: «Ми зруйнували те, що могло б стати добрим народом, і натомість, збираємося замінити їх на монгольських дикунів. … Офіцери за небагатьма винятками, схожі на ледь цивілізованих монгольських дикунів». З приводу іншого, він обурювався: «… Їхні звички – шокуючи. Ці люди не розуміють, що таке туалети, і відмовляються їх використовувати за призначенням, хіба що як сховище для консервних банок і різного мотлоху». Якщо в монгольських дикунах читач ще легко може впізнати росіян-комуністів, то «ці люди», за незручним ні тоді, ні тепер означенням американця, це … євреї, які поверталися у Німеччину. За таку правду про «обраний народ» генерала почали обливати брудом. Чим більше він бачив радянських солдатів, тим більше Паттон переконувався, що треба задушити комунізм, доки такий шанс існує. 11 травня 1945 року на святкуванні капітуляції Рейху, генерал обурювався. До його штабу приходили австрійці, чехи, серби, угорці і навіть німецькі офіцери. Вони зі сльозами на очах благали, щоб дати їм останній шанс, доки більшовики не зробили з них рабів. «Ми перемогли німців, але не звільнили Європу – ми програли війну» – прикро резюмував Паттон. Він пропонував повернути зброю проти червоних, про що дізнався Сталін. У грудні 1945 року сталася дивна аварія, в якій постраждав лише він один. Під час одужанні у госпіталі він раптово помер.
Люцер, мав на увазі Адольфа Гітлера, Харгафф – теж німецький нацизм. Але Паттон – говорив про комунізм. Про боротьбу за мир запевняли і Ленін, і Сталін, про світову революцію – теж. «Релігія крові і землі змінила релігію покори і молитви» – писав про Німеччину Люцер, але він не бачив, яку релігію зробили на 1/6 частині Землі. Паралелі хоч очевидні, але не єдині. Можна наводити не лише європейських правителів, які знищили мільйони: Мао Цзедуна, Пол Пота та інших втілень антихриста. А Володимир Путін, чим не приклад?
Кожен бачить «зі своєї дзвіниці». Проте, тавруючи напад Рейху на СРСР 75 років тому, більшість забувають або не можуть зрозуміти, що Гітлер випередив Сталіна у «визвольному поході». До слова, серед простих солдат побутувала думка, що Сталін, звісно, як союзник, добровільно пропускає німецьку армію через Україну і Кавказ на війну з Англією у британських володіннях у центральній Азії і Близькому Сході. У червні 1941 року один антихрист випередив іншого. А мільйони підданих двох «визволителів»? Солдат Вермахту Гі Сайер у щоденнику записав аж надто очевидне: «У війні завжди розплачується простий народ».