У вересні 2015 р. харківське видавництво «VIVAT» представило читачам збірку оповідань харківського журналіста і письменника Андрія Войніцького «Скільки коштує бути білою вороною». Ця книжка вийшла в новій серії художньої прози «Вітражі», де зібрані кращі роботи сучасних українських авторів.

«До збірки увійшли п’ять оповідань, які були написані протягом останніх двох років: «Гантелі», «Крики», «Скільки коштує бути білою вороною», «Отто Вейнінгер», «Ілюзорний Сокіл» і «1991». «Гантелі» — це зведення кримінальної хроніки, драма про розпад сім’ї, «Скільки коштує бути білою вороною» — «99 франків Бегбедера» в українських реаліях. А найоб’ємніше оповідання збірки «Крики» — це суворий кіберпанк про те, як у Москві відновили рабство», — розповів Андрій Войніцький.
У центральному оповіданні збірки йдеться про людину, яка погодилася брати участь у реаліті-шоу на телебаченні заради майбутнього своєї сім’ї, що перебувала в соціальному рабстві. У реаліті-шоу «Крики» вбивали людей у різний спосіб у прямому ефірі, і показником успіху шоу був рівень крику жертви.
«Унікальність збірки Андрія Войніцького — різножанровість його оповідань. Автор не боїться експериментувати, пише в полістілевій манері. І це не наслідування, ознака автора-початківця, це йому не властиве. Андрій Войніцький знайшов свою авторську нішу і нові форми виразності, що говорить про його творчий досвід та професіоналізм. Всі оповідання мають непередбачувані фінали, автор тримає інтригу сюжету до останнього рядка. Деякі розповіді Андрія автобіографічні, і ця відкритість автора підкуповує своєю сміливістю», — прокоментувала видавець Юлія Орлова.
Харківський журналіст успішно презентував свою книжку «Скільки коштує бути білою вороною» на книжковому форумі у Львові.
У Харкові презентація книжки та автограф-сесія відбудуться 30 жовтня , у 18-й год. в «Книгарні Є» на Сумській, 3.
Довідка: Андрій Войніцький працював журналістом інформаційного агентства «Status Quo», кореспондентом газети «Вести», керівником департаменту PR маркетингового бюро «Monya Gets». Публікувався в літературних журналах «Урал», «Новая юность». Повість Андрія Войніцького «Резиновое солнышко, пластмассовые тучки» увійшла до топ-100 лідерів закачувань піратського сайту Лібрусек.