28 вересня біля селища Шевченко Покровського району Донецької області в боях з російськими окупантами загинув житель Тернопільщини, ветеран війни в Афганістані, військовослужбовець 44-ї окремої артилерійської бригади імені гетьмана Данила Апостола ВАДІМОВ ВАЛЕНТИН ОЛЕКСАНДРОВИЧ (16.03.1969 р.н.)

З листопада 1988 року по лютий 1989 року брав участь у бойових діях в Афганістані. Після війни одружився та проживав більше 25 років у селі Синьків Заліщицького району, а потім переїхав жити на Теребовлянщину.

У 2019 році добровольцем пішов захищати Україну, підписавши контракт з 44-ою окремою артилерійською бригадою, брав участь в АТО, а після широкомасштабного вторгнення російського агресора виконував бойові завдання на різних напрямках в складі свого артилерійського дивізіону.

Правління Тернопільської обласної Спілки ветеранів Афганістану висловлює щирі співчуття родині полеглого героя, близьким, друзям та бойовим побратимам.

За рішенням родини похоронять полеглого захисника України у його рідному селі Кострижівка на Чернівеччині рядом з могилою однокласника, з яким він разом сидів за партою, і який теж загинув, боронячи Україну.

Орієнтовно сьогодні о 14.30 кортеж ,,На щиті” з полеглим героєм буде у Теребовлі, а о 16.30 з захисником України прощатимуться у Заліщиках.

Вічна пам’ять та царство небесне захиснику України!

Василь Когут, правління Тернопільської обласної Спілки ветеранів Афганістану

Leave a Reply

Your email address will not be published.