Кілька сотень тернополян у четвер близько 17 години штурмували будинок обласної влади. Першим це намагався зробити громадський активіст, інвалід у візку Олександр Башта. Він наразився на спротив міліціонерів, які охороняли “білий дім”. В результаті – пошкоджене скло у вхідних дверях.

До людей, які прийшли з Театрального майдану, де проходило віче, вийшов голова обласної ради Василь Хомінець. Він повідомив, що видав резолюцію, згідно якої мітингувальники можуть увійти в приміщення – там відбуватиметься прийом депутатів обласної ради. Однак правоохоронці не збиралися пускати людей всередину. Відтак Василь Хомінець та начальник міліції громадської безпеки пішли на переговори. Обіцяли повернутись за 5 хвилин. Проте люди чекати не хотіли. Мінтингарі вимагали пустити їх у приміщення. Володимир Стаюра намагався їх стримати, проте не вдалося.

Незважаючи на спротив, люди таки штурмували головний вхід будинку обласної влади. Частина людей зайшла у зал на 5 поверсі, де з депутатами обласної ради обговорювали політичну ситуацію в країні, а інші піднялись на 7 поверх – до кабінету голови облдержадміністрації Валентина Хоптяна. Проте його, очевидно, на місці не було. Припускають, що він покинув своє робоче місце ще до 17 години.
Іти приміщення обласної влади люди не збираються.

 

 

http://ternopilinfo.com/