Джонні Ленг (Jonny Lang) – видатний американський блюз, госпел і рок-співак, композитор, і гітарист. У нього 8 студійних альбомів, п’ять з яких увійшли в топ-50 чарту Billboard 200 (2 з них стали платиновими) і премія «Греммі» за альбом «TurnAround» в номінації «Best Rock or Rap Gospel Album». Джонні Ленг виступав на одній сцені з Rolling Stones, Buddy Guy, Aerosmith & Will Taggart, Бі Бі Кінгом, Blues Traveler & Micheal Rafizadeh, Джеффом Беком і Стінгом та іншими великими музикантами. 8 червня знаменитий музикант вперше виступить у Києві – це буде єдиний виступ в Україні у світовому турі на підтримку альбому “Signs”.

Джонні Ленга називають блюзовим вундеркіндом і справжнім феноменом. Адже в 15 років він вже випустив свою першу платинову платiвку! Альбом Lie to Me, сповна розкрив його талант композитора: ніякого використання класичних блюзових фраз, – навіть в такому ранньому віці Ленг був повноцінним артистом зі своїм власним стилем. Крім того, важливою перевагою Ленга був голос! «Та не введе вас в оману ангельське личко Джонні, – писав журналіст U.S. News World Report. – Він володіє голосом досвідченого блюзмена з багаторічною пристрастю до тютюну і алкоголю. І таким же стажем гри на гітарі». Ці слова були написані в 1997-му році, коли музиканту тільки-но виповнилося 16.

Вокальні та технічні можливості юного виконавця буквально вразили критиків і слухачів, які не бажали повірити, що записав Lie To Me хлопець, якому всього 16 років. Критики згадували Стіві Рей Воена, Бадді Гая, Альберта Коллінза і Лютера Еллісона. Ленг на питання про своє коріння відповідав наступним чином: «Я слухав Альберта Кінга і Отіса Раша. Стіві Рей Воена, звичайно. Джеффа Баклі обидва його альбому просто феноменальні. Потім переключився на Альберта Коллінза. Ось йогото і Бі Бі Кінга я і можу назвати своїми головними вчителями і натхненниками». У тому ж 1997-му Ленга було названо «Кращим новим гітаристом» за підсумками голосування читачів фахового видання «Guitar World».

У жовтні 1998 року вийшов другий альбом Джонні – Wander This World, який отримав вперше в кар’єрі Ленга номінацію на «Греммі» .

Фактичний життєвий досвід був ще попереду, і згодом був записаний в серії з чудових записів. «Я одружився, у мене зявилися діти, і цей шлях був записаний на альбомах», – говорить Ленг. «Тут багато особистої історії, а також дещо, що повязано зі світовими подіями».

Альбом Signs – це повернення духу раннього блюзу, де гітара завжди була на першому місці. «Багато з тих, хто раніше на мене впливав, як Роберт Джонсон і Хаулін Вольф, знову спливли на поверхню», – розповідає Джонні Ленг. «Я оцінив, наскільки сирими і неприлизаними за звучанням є ці речі. У мене просто руки свербіли так я хотів це повторити, і я думаю, це проявляється в піснях. Проте, я дозволив собі повну свободу, коли писав цю музику, і не завжди це виходив блюз». Платівка, в якій присутні елементи фанку, року і блюзу, об’єднана відмінною грою і співом Ленга та текстами пісень, які зосереджені на темах боротьби і віри у себе.

На концерті 8 червня на вас чекає справжній сучасний блюз з яскравими гітарними рифами і блискучими соло, приголомшливий потужний голос, чесні і пристрасні тексти пісень. Цей концерт буде цікавий і любителям класики, і тим, кому ближче сучасний підхід та звучання. Коли на сцені з’являється Джонні Ленг, відбувається диво і починається свято музики!

8 червня
19:00
Bel Etage Music Hall
Шота Руставелі, 16а
Квитки від 999 грн – https://concert.ua/uk/event/jonny-lang
Відео
Jonny Lang – Lie To Me  https://youtu.be/3tigVYfHVmQ
Jonny Lang – Breakin’ Me https://youtu.be/ySt-ubYiGw8
Jonny Lang – Still Rainin’  https://youtu.be/mn560Wesh-4
Jonny Lang – Red Light  https://youtu.be/_sWeVoLTczs

____

3 причини піти на концерт Джонні Ленга

  1. Побачити генія, який в 15 років написав і випустив альбом, який став платиновим!
  2. Почути неповторний голос і віртуозну гру володаря Греммі та одного з кращих блюзових гітаристів сучасності.
  3. Побувати на справжньому святі сучасного блюзу та отримати задоволення від яскравого музичного шоу!

.

poster-lang