Два дні в центрі столиці проходив всеукраїнський Форум Руху “Справедливість” Валентина Наливайченка. Активісти зі всіх куточків України – від Донеччини до Львівщини – зібралися, аби поділитися  своїми перемогами та проблемами, обговорити алгоритм спільних дій.

“Наш лідер – Валентин Наливайченко – завдяки своєму досвіду знає, як врятувати країну від повної розрухи. Він має бачення того, як зробити Україну по-справжньому унітарною державою, вже розроблений план по реінтеграції окупованих територій. Нам є над чим працювати! Ми, на відміну від політичних інтриганів та популістів, у відпустки не йдемо, бо в країні війна, люди на межі відчаю. Тому об’єднуємось і продовжуємо діяти!” – зауважив під час Форуму заступник керівника громадсько-політичного руху Валентина Наливайченка “Справедливість” Руслан Колєсніков.

Лідер Руху Валентин Наливайченко, у свою чергу, зізнався: радіє, що бачить на Форумі  багато молодих облич, розумних людей, кожен з яких  є лідером громадської думки у своєму регіоні.

“Наша ціль – привести у владу молодих розумних патріотів, які готові рухатися вперед та змінювати країну на краще. Наша мета – дати змогу їм зламати цю корупційну владну систему, яка стала ще небезпечнішим ворогом для України, ніж зовнішній агресор! У цьому їм допоможуть такі досвідчені професіонали, як заслужений лікар України Любов Слєпова, знаний у всьому світі дипломат Маркіян Лубківський, юрист, який пройшов АТО та пекло Іловайська Тарас Костанчук та багато інших наших однодумців”, – зазначив Валентин Наливайченко.

Участь у форумі взяла участь і делегація з Тернопільщини, яку очолив голова обласного осередку громадсько-політичного руху «Справедливість» Валентина Наливайченка Петро Мандзій. Тернопільці відмітили теплу атмосферу зібрання, поспілкувались із лідерами руху і визначилися зі стратегією подальших дій щодо розвитку партії в регіоні. Було зазначено, що жителі Тернопільщини дуже прихильно ставляться до Валентина Наливайченка, як до чесного і принципового політика, який жодного разу не скомпрометував себе на жодній посаді.  Йому довіряють найбільше, навіть попри те, що чимало громадян уже розчарувалось у гучних заявах популістів. Власне, громадсько-політичний рух зараховує до своїх лав щоразу більше прихильників  серед жителів області. Про це свідчить статистика.

Цікавими були виступи прес-секретаря Валентина Наливайченка Карини Самохвалової та прес-секретаря громадсько-політичного руху «Справедливість» Юлії Мельниченко, які окреслили коло питань, що важливо відслідковувати і висвітлювати у діяльності лідера і партійних осередків зокрема. Людям потрібно доносити інформацію цікаво і неупереджено, повідомляти оперативно про події що вже відбулися, чи ті, які ще мають відбутися. Рух «Справедливіть» – це чиста і прозора політична сила, яка має об,єднувати людей, гуртувати до спільних дій. І дуже важливо, щоб люди довіряли партії, вірили політикам.

Варто відмітити також виступ Геннадія Друзенка, голови Наглядової Ради БФ «ПДМШ ім. Миколи Пирогова». Перший добровільний мобільний шпиталь, який діє з перших днів на фронті і який очолює пан Геннадій, врятував уже чимало життів наших вояків. Це унікальна лікарня, яка надає повноцінну медичну допомогу, не гіршу, ніж імениті клініки. Особливість цієї допомоги в її оперативності:  тут проводять складні операції у польових умовах швидко і невідкладно. Не один боєць завдячує цим людям, яких називають «Ангелами війни». Концепція мобільного польового шпиталю є адаптацією системи FST — Forward Surgical Teams — до реалій бойових дій на території України.
Запровадження FST в Армії США дозволило досягти показника у 97% виживання поранених — завдяки наближенню кваліфікованої медичної допомоги якнайближче до лінії фронту.
Мобільний польовий шпиталь в зоні АТО, розповів Геннадій Друзенко, знаходиться усього за 10 км від  від місця бойових дій, поза зоною обстрілу ворожої артилерії.  Час його розгортання — 30 хвилин,  швидкість переміщення під час передислокації — 50 км/год, надання допомоги 10 пораненим щогодини. Поранених медики можуть приймати із 80-кілометрового сектора боїв. Медики евакуюють поранених із поля бою, оцінюють його стан і надають невідкладну медичну допомогу, а вже пізніше готують до евакуації у тилові медзаклади.  «Надати правильну допомогу у правильний час», – таке гасло тактичної медицини під час війни сповідують Геннадій Друзенко і його колеги. До речі, робота цих людей є цілком добровільною. І справді Ангели, що тут сказати. А нам, жителям Тернопільщини, дуже приємно, що у складі мобільного шпиталю працює  земляк, хірург Борщівської районної лікарні Анатолій Стодола, який нещодавно отримав почесну нагороду за свою роботу.

Тож юридична реєстрація отримана, Форум громадсько-політичного руху “Справедливість” пройшов. Про політичні амбіції заява зроблена. Тому вже у вересні конфігурація політичних сил в Україні зміниться.

2c12e193-a042-442f-bd1d-49982514ec0c

8e28b087-eff3-423c-96c4-f45e3bfbc700

52e2b87c-1020-43e7-a85b-c4a7ea491e9f

264a540f-9703-4630-9e8d-90e622a387fb

284c2154-eb9a-4bfc-b01f-7acfb32c5814

3591cb0a-42e7-48c4-9e00-bbeea916fd89

8176c65d-2ba1-49ef-908d-002c1ee532fc

fbf39bef-ecde-4345-96e3-74ae41d93123