Днями у Львівській письменницькій організації завершилося фінальне засідання журі четвертого поспіль Всеукраїнського літературного конкурсу патріотичної поезії імені Катерини Мандрик-Куйбіди. Журі в складі дев’яти осіб визначилися з іменами переможців.

До фінальної частини літературної борні увійшли книги авторів, яких маємо за обов’язок назвати, тим паче, що лауреатам як і фіналістам конкурсу буде запропонована участь у виданні Антології патріотичної поезії, упорядкованої за результатами цьогорічного змагання, а це: «Сльоза-живиця» (вибране та нові вірші) Ольги Яворської зі Львівщини, «Ключ до вічності» Юрія Хмелевського з Вінничини, «Туга за єдинорогом» Ірини Вовк зі Львова, «Війна без приводу війни» Надії Дички з Івано-Франківщини, «Рахманне роздолля» отця Василя Погорецького з Тернопільщини, «Некстмодернізм постмайданівського паралельноатовського періду» Миколи Істина з Івано-Франківська, «Порив і подив» Марії Людкевич зі Львова, «Огневерги арканів родинних» Миколи Савчука з Хмельниччини та «Постання в повстанні» Назара Данчишина зі Львова.
Лауреатом першої премії стала ОЛЬГА ЯВОРСЬКА, другу премію отримає ЮРІЙ ХМЕЛЕВСЬКИЙ, третя відзнака – в ІРИНИ ВОВК.
Заохочувальний диплом «Молода надія» і премію в одну тисячу гривень отримає НАЗАР ДАНЧИШИН.
Церемонія вручення нагород відбудеться 29-го травня, у середу о 16.00 в концерт-залі Львівського палацу мистецтв за адресою: м. Львів, вул. Коперника, 17.

Від імені оргкомітету письменник
Олесь Дяк

One Response