Літературний вечір за участі поетеси Інни Гончар об’єднав 10 травня невимушеною і щирою атмосферою творчу молодь, що уперше зібралася таким колом з ініціативи головного спеціаліста відділу інвестицій та євроінтеграції Новодністровської міської ради Анни Піжевської у цікавому й сучасному місці, яке віднедавна діє у Новодністровську – коворкінгу «Жирафа».

Із перших хвилин знайомства стало зрозумілим, що на зустріч прийшли справді небайдужі до рідного слова юнаки та дівчата, педагоги і молоді мами. А виступи старших ліцеїстів Олександра Никитіна та Віктора Ставнюка одразу сполохали душі присутніх реаліями нашого українського сьогодення, які лягли в основу власних віршів юнаків: із помітним хвилювання і, водночас, твердістю й вірою читав Сашко свою присвяту близькій людині під назвою «За 40 хвилин до обміну», а у кожному рядочку Віктора тривожно відлунювала «Війна». Творчі філософські роздуми із доробку Богдана Оленюка презентувала увазі присутнім Оксана Урбанович – старшокласники представили Новодністровський заклад освіти ІІ–ІІІ ст. А Інна Гончар, коротко познайомивши молодь із власним доробком, запропонувала увазі поетичні рядки, що увійшли у різні роки до її поетичних збірок. Прикметно, що серед власних збірок поетеси, були і спільні, карманного формату, «На зламі двох віків» та «Квіти власної душі». Їх свого часу видавала обласна освітянська газета «Крайова освіта», а серед надрукованих творів тодішніх новодністровських гімназистів, вихованців Інни Гончар у літературній студії «Струни душі», власний упізнала і присутня журналістка Анастасія Жалюк, котра щиро побажала молодим і талановитим плекати своє слово.

– Ви знаєте, як це круто – говорити з молоддю… про вірші, про книги, про потребу в читанні і чути, що дехто пише книги і як декламують власні вірші та твори друзів! – поділилася згодом своїми враженнями Інна Михайлівна.

– Було цікаво та креативно. Творчого натхнення усім поціновувачам рідного слова! Ліцеїсти – наша гордість! Нехай ця літературна зустріч стане початком нової прекрасної традиції нашого міста! –такими емоційними були коментарі вчителів української мови та літератури Буковинського ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою Людмили Гуцул та Олени Довбенко.

– Діти – наше майбутнє, – зауважила завідувачка Новодністровською бібліотекою Людмила Мідріган, – а з такими дітьми у нашої держави найкраще майбутнє! Організатори літературного вечора, ви – супер!

Тож літературним вечорам у нашому коворкінгу «Жирафа» бути! Долучайтеся, творіть, вірте у своє слово і будьмо знайомі!

Редакція «Новодністровського радіо»