У вівторок, 26 вересня, у Новодністровськ завітала почесна делегація з Чернівців з приємною місією – нагородити Любов Марківну Моргуненко, котра днями відсвяткувала своє поважне 95-ліття, грамотою Чернівецького обласного комітету профспілки працівників освіти і науки «за багаторічну сумлінну працю, відданість справі навчання і виховання покоління майбутнього, громадянську позицію, патріотизм та незгасиму любов і прагнення творити добро, за щирість душі та велич серця Учителя».

Голова обласної організації профспілки працівників освіти і науки Володимир Васильович Дудчак вручив подяку та звернувся: «Ми прийшли до Вас сьогодні в гості, тому що про Вас знає вся Буковина, Україна Вас пам’ятає! І в переддень великого освітянського свята ми приїхали привітати Вас із Днем працівників освіти, адже Ви зробили дуже багато для своїх вихованців, для нашої держави, для нашої Буковини. Ми Вами пишаємося, любимо, шануємо! Ви зробили стільки добра, що Вам треба жити стільки ж, щоби люди встигли Вам віддячити. Сподіваємося, що ще багато років у переддень цього свята будемо приїжджати до Вас та вітати, шанувати і радіти з того, що ви – серед нас. А ще хочемо вручити Вам Подяку за Вашу творчість, працю, солідарність, велике серце, мудрість, за те, що Ви є. Сподіваємося, що свій досвід Ви передаватимете нам і надалі. Нехай ця осінь принесе Вам багатство та здоров’я!»
Від мешканців нашого міста Любов Марківну вітала з нагородою Алла Іванівна Уманець – голова Новодністровського міського комітету профспілки працівників освіти і науки: «Від вчителів Новодністровська, усіх освітян хочу привітати Вас із Днем вчителя. Бажаємо, щоб ще багато років Ви нам трималися такою ж бадьорою, тому що Ви для нас – заряд енергії. Так що тримайтеся такою, як ви є. Ми Вас підтримуємо і на Вас рівняємось!»
Олена Анатоліївна Раца – методист Чернівецького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді – поцікавилася у знаної нашої городянки-ветерана:
– Ми знаємо, що у Вас є дуже великий життєвий досвід, тож які б Ви настанови могли дати молодим педагогам, майбутнім і теперішнім батькам, дітям?
– У такі моменти так тяжко говорити. Пригадується перший урок, перший план. Кажуть, що поганих учнів не буває – вони всі хороші, тільки потрібен до кожного різний підхід, бо у них різні характери, думки і погляди. За 40 років своєї трудової діяльності багато різних учнів було, але я намагалася увійти в душу кожного. Що мені хочеться побажати молодим поколінням і вчителям: здоров’я і терпіння. Різне буває, але потрібно завжди пам’ятати, що перед тобою – така ж людина. Адже кожен учень – це особистість! Треба бути більш добродушним до юних, милосердним.
У свою чергу Володимир Васильович зазначив: «Як профспілковий педагогічний лідер області можу сказати, що треба, щоб учитель любив учня і учень любив свого вчителя. Любове Марківно, Ви виливає в нас таку енергію! Ви, дійсно, – символ Новодністровська і всієї Буковини, і Ваші пророчі слова надають нам сил. Маємо надію, що і наступного року ми знову прийдемо Вас привітати».
Наостанок Любов Марківна, Відмінник народної освіти УРСР, Почесний ветеран України, Почесний житель м. Новодністровська звернулась до присутніх: «Дуже Вам дякую за все. Найголовніше, що мені хочеться побажати молодому поколінню, у першу чергу – здоров’я, гарних учнів, терпіння та миру. Дякую, що не забуваєте нас, сивочолих!»

Ірина Шундрій

DSC05685

DSC05717

DSC05735