З нагоди Дня міста зібрала 7 липня у міському музеї авторів присвят та вузьке коло шанувальників і гостей міста.

134 день війни в Україні змусив усіх жити в нових реаліях, однак вірити у своїх захисників та дякувати ЗСУ за можливість зустрічатися, згадувати пам’ятні дати і щиро ділитися своєю творчістю.
Серія листівок — проєкт Чернівецької обласноі організації Національної спілки письменників України, ініціаторами та упорядниками якої є її голова Василь Джуран та новодністровська поетеса, композитор, член НСПУ Галина Мельник.
Представила цю спільну творчу новинку директор міського історичного музею Наталя Кримняк, подякувавши і директору Новодністровського навчально-курсового комбінату Василю Мельнику та авторам поетичних присвят Галині Мельник та Інні Гончар за спонсорську допомогу у літературному виданні.
Із творчими народинами митців привітала міський голова Наталя Цимбалюк, подякувавши за душевний неспокій і відданість слову й рідному місту, чий новий рік у долі стрічаємо у зболений і обпалений війною час.
Свої поетичні обійми зі щимири вітаннями сердечно дарували місту-імениннику за допомогою онлайн зв’язку та у музейній атмосфері Василь Джуран, Галина Тарасюк, Галина Мельник, Інна Гончар, Олена Богуцька, Інна Руснак, Тамара Морошан, Міла Кобилянська, Лариса Тулюлюк-Кушнір, присвяту свого учня Богдана Оленюка прочитала його наставник Антоніна Продан. Справжнім сюрпризом для Надіі Дейнеко став переклад її присвяти українською мовою, що прозвучав від автора — Інни Гончар. А зізнання в любові місту юності від авторів Івана Нагірняка та Михайла Рожка уже традиційно лунали у музейній залі історії міста на крилах пісні в унісон із першими виконавцями Ларисою Григорчук та Антоніною Камбур.
Укотре цікаво було поринути у цікаві факти і пригадати історичні дати у долі Новодністровська, зокрема те, що 20 та 25 лютого цого року минуло 47 років найменування міста та присвоєння статусу «Селище міського типу».
Не менш захоплюючими були живі спогади наших почесних горомадян та відомих посадовців Віри Бабич, Анатолія Шамбри, Галини Разгонюк, Орисі Шпирки, Галини Грохольської, Михайла Рожка.
Щирими були і поздоровлення від голови Чернівецької обласної профспілки працівників енергетики Георгія Карпа, який доповнив їх букетами квітів.
Трепетними для усіх стали миті вражень і вітань від гостей-переселенців з Харкова Наталі Горошкової, Оксани Гвоздюкової та Галини Нагорної, відвідувачів мовного клубу, які знайшли прихисток у нашому місті.
Години приємного душевного стрічання збігли непомітно і, на щастя, без тривог, та відлуння війни тремтіло і у ритмах метроному упродовж хвилини мовчання, і у завжди напружених від початку повномасштабного вторгнення струнах наших душ.
Інна Гончар
10