Генеральною інспекцією Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України, повідомляє управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

У ході досудового розслідування встановлено, що на початку березня 2017 року керівник Чортківської місцевої прокуратури Тернопільської області Олег Рекуш вимагав від прокурора цієї ж прокуратури Романа Маржана надати йому грошові кошти у сумі 5 тис. грн. за ненастання для нього негативних наслідків за допущені у роботі недоліки, які були виявлені працівниками Генеральної прокуратури України в середині березня 2017 року у ході перевірки щодо дотримання прокуратурами Тернопільської області законодавства про попереднє ув’язнення, про національну поліцію та іншого законодавства щодо додержання конституційних прав затриманих, ув’язнених та адмінарештованих осіб у спеціальних установах, тощо, що згідно розподілу обов’язків є безпосереднім напрямком діяльності підпорядкованого прокурора.

Слідчим Генеральної інспекції Генпрокуратури спільно із працівниками управління СБУ у Тернопільській області 22.03.2017 керівника Чортківської місцевої прокуратури Тернопільської області після одержання від підпорядкованого прокурора неправомірної вигоди у сумі 5 тис. грн. затримано у порядку ст. 208 КПК України.

Наразі проводяться першочергові слідчі дії, досудове розслідування триває.