Днями у місті Лева відбулося відкриття Львівської письменницької школи «РОЗКВІТ». Це спільний проєкт письменника Юрія Грешка (саме йому належить ідея) та Львівської письменницької організації, яка на своєму засіданні правління одноголосно підтримала цей добрий задум. Основною локацією для проведення занять було обрано Залу літературної слави Спілки,  а директором школи – Юрія Грешка.

Слухачів Школи урочисто привітали очільник Львівської письменницької організації Олесь Дяк, меценатка, голова правління Благодійного Фонду «Святої Марії – Магдалини» п. Іванна Михайлишин та директор школи п. Юрій Грешко. А  Преосвященний Владика єпископ УГКЦ Володимир Груца – великий прихильник задуму відкриття літературної школи, поблагословив учнів на добре навчання та окропив свяченою водою.

Ретельно формуючи навчальну програму, керівництво школи «Розквіт,» подбало про високопрофесійний викладацький склад. Тут викладатимуть письменник, заслужений діяч мистецтв України Олесь Дяк, письменниці – науковиці (кандидати філологічних наук) Роксолана Жаркова та Катерина Девдера, поетеса, педагог, психологиня Галина Іванова, член Національної спілки письменників України та Наукового Товариства імені Тараса Шевченка прозаїк Юрій Грешко та інші. Дизайнерка Юлія Ковальська виконуватиме обов’язки  технічного адміністрування.

Два місяці цікавого та захопливого навчання розвинуть в учасників, яким від 12 до 18 років, письменницькі таланти, допоможуть пізнати основи літературознавства та спонукатимуть до написання власних прозових і поетичних творів. Кульмінацією навчального курсу буде творчий вечір-іспит, на якому учні отримають сертифікат про закінчення Школи.  Планується проводити навчальні цикли 3-4 рази на рік та за можливості літні літературні табори. Також «Розквіт» має намір тісно співпрацювати з  Літературним  конкурсом імені Богдана Ігоря Антонича «Привітання Життя», який теж акцентує свою увагу на талановитій молоді.

Пресслужба Львівської обласної організації НСПУ

2