Ще рік тому ми навіть не здогадувалися, що свічка може бути не лише романтичним або поминальним вогником нашого життя, а неймовірно потужним сяйвом віри, надії, сподівання і, найголовніше — засобом елементарного обігріву і приготування гарячого чаю чи кави.

336 день повномасштабного вторгнення ненависного ворога згуртував у Новодністровську потужну і віддану когорту свічкарів, котра з липня місяця виготовила і відправила на українські рубежі понад 5000 бліндажних свічок!
Яскраве полум’я цих рукотворних бляшанок уже зігріває наших земляків під Бахмутом, Запоріжжям, на Донеччині та Харківщині, Київщині та Херсонщині, додаючи захисникам особливої сили з рідної сторони.
Перші бліндажні свічки почала виготовляти Валентина Максимчук, передавши свій досвід Наталі та Денису Пашковим. Підставила своє плече у допомозі і незамінна Наталля Лінник, згодом приєдналась Світлана Романішина і активна родина Могилівських-Терентьєвих. Потужною підтримкою, зокрема й інформаційною, у команді стала невтомна та енергійна Антоніна Терентьєва, зумівши заохотити на просторах соцмереж усіх небайдужих збирати і передавати на особливе переродження кожну бляшанку з родинного столу. Варто зазначити, що наша команда свічкарів, зібравши всі власні напрацювання, удосконалила процес виготовлення свічок, а ще розробила та почала виготовляти бліндажні сушки для взуття! А ще вона із задоволенням ділиться своїми розробками та матеріалами з іншими волонтерами і підтримує тих, хто лише починає виготовляти свічки.
Натомість допомога з невід’ємною частиною бліндажних свічок — парафіном і воском — надходить уже звідусюди: місцевих прихожан, волонтерів з Романківців і навіть Німеччини та Данії!
Прикметно, що у складі невтомної команди наших свічкарів час від часу трудяться учні 7-А та 11-Б класів гімназії разом зі своїми класними керівниками Русланою Серевко, Ольгою Процюк та Валентиною Білавою, до речі, Валентина Петрівна залюбки залучає своїх учнів з інших класів, випускників, студентів та їхніх друзів.
А найцінніше, коли сотня за сотнею бліндажні свічки передають згодом звісточки своїми вогниками у відео- та фотовітаннях від вдячних воїнів!
Тож низький уклін усім трудівникам свічкового фронту та кожному, хто долучається до світлої справи! Крок за кроком — тримаємо наш стрій разом і продовжуємо донатити і допомагати нашим свічкарям усім необхідним: потреба у чистих бляшанках, парафіні та воскові є завжди! (Приносити в першу школу, яка по-родинному прихистила команду). Донати теж приймаються: 4731 1856 3331 4726!
Хай переможно горить вогонь нашої підтримки і любові!
Інна Гончар
м. Новодністровськ
IMG 6