Усі види енергії Всесвіту, безперечно, генерує, перетворює та підсилює Слово – слово мас матеріальну основу, йому властива певна внутрішня впорядкованість звуків, його не можна розірвати; слово щось називає або виражає; слово пов’язується з іншими словами у реченні змістовими і граматичними зв’язками; слова здатні мати в реченні граматичні форми та синтаксичні функції.

 

Кожний народ бачить світ по-своєму, через призму рідної мови. Система понять, усвідомлена народом і закріплена у значеннях слів, характеризується своєрідністю. Багатство нашої лексики виявляється не лише в різноманітності груп лексики, а й в обсязі семантики. Слово – це сама людина. Нас зіткано зі слів. Вони єдина наша реальність, принаймні єдине свідчення того, що ми існуємо. Без мови немає ні думки, ні того, про що мислити; і перше, що робить людина, стикаючись з чимось незнайомим, – присвоює йому ім’я, називає його (О. Пас).
Основою світобудови, стрижнем всесвіту, символом космосу, джерелом життя та гармонії є саме Небо. Дослідивши семантику слова “небо” в різних мовах та народах можна простежити практично тотожне трактування, наприклад, «небо» означає: життя, число, гармонію, порядок, пуп, середину, особливо яскраво це видно у англійській, ірландській, латинській, хетській та валійській мовах. Доволі часто слово «небо» співзвучне та використовується як варіант синоніму для поняттям «Бог».
Якщо зі зневагою ставитися до того, що ми говоримо, то поява проблем не змусить себе чекати. Слова, що шкідливо вимовляти, не діляться на категорії або підтипи. Їх просто потрібно виключити зі свого життя.
Один із головних законів світобудови говорить нам, що думки матеріальні. Слова — це думки вголос, адже ми говоримо те, що думаємо. Слова набагато сильніші, тому що це закінчені думки.
Слова, які знищують позитив у житті, необхідно запам’ятати. Чим менше ми будемо їх вимовляти, тим буде краще для нас. Вони блокують енергетичні потоки, які потрібні для зв’язку з центром достатку Всесвіту.
А ось і вони: ні, ненавиджу, прокляття, проблема, бідність, смерть, чорт, ніколи, невезіння, втомився, втома, дурень, не можу, безнадійно.
Успіх буде завжди з нами, якщо ми абстрагуємося від слів, що заважають вам отримувати від Всесвіту позитивні хвилі.
Зиновій Бичко, журналіст