Активно діє на Теребовлянщині районне відділення Української спілки ветеранів Афганістану. Нещодавно за його ініціативи в м.Теребовля відкрито стрілецький тир з метою військово-патріотичного виховання підростаючого покоління та проведення навчально-тренувальних заходів.

Роботі із облаштування тиру передувало виділення сесією Теребовлянської районної ради приміщення, в якому воїни-“афганці” своїми силами зробили ремонт, придбали та змонтували мішенний стенд, пневматичну зброю, наочні матеріали. Відтепер учні шкіл зможуть відпрацьовувати теоретичні знання і практикуватись у стрільбі з пневматичної зброї.
«Відкриття тиру – добра справа у напрямку військово-патріотичного виховання нашої молоді, заважаючи на складні реалії сьогодення. Проте, дуже хотілося б, щоб вміння та досвід, які школярі здобудуть під час навчань допризовної підготовки, не знадобилися їм в реальному житті», – висловлює сподівання голова районної державної адміністрації Юрій Ништа.
До слова, інструкторами в стрілецькому тирі будуть самі ж воїни-“афганці”, які не з чуток знають, що таке бойові дії. Зараз багато з їхніх лав знову на війні, захищають незалежність нашої держави на сході. Сьогодні “афганський” досвід цих воїнів неабияк допомагає у повсякденних військових буднях, адже вони ще з Афганістану знають, що військовий вишкіл в бою рятує життя, і добре навчений воїн стає менш вразливим для ворога.

dsc09444

dsc09445

dsc09447

dsc09449

dsc09452

dsc09454