місцями може здатись нудноватою, але це соціальноважлива драма.

Тут не про любов школярів чи студентів. Ні. Тут про упередженість, безнаказаність, знищення особистості та людини, про замовчування злочинів. Про зневагу та применшення прав і гідності жінок.
.
Символічно, як на мене, що я пишу про цей фільм саме 8 березня.
.
Знаєте, я не раз кажу в офлайні, тож скажу і тут – не має на землі святих. Усі ми хочемо бути хорошими, це правда. Але усі ми, навіть ті, хто вважає себе достойною людиною, кого таким вважають інші – усі ми робимо паскудства. Хтось більші, хтось менші. Важливо інше – чи визнаємо ми їх і чи виправляємо. Ось тут дійсно стає помітно, чого у нас більше – хорошого чи поганого.
.
Якщо не визнати провини, зайнятися самообманом, завуалювати, чи, буквально, замалювати в уяві, голові, спогадах темну плямку своєї біографії – і просто продовжити жити, роблячи вигляд, що ви чудові і прекрасні. Що ж, це спрацює на деякий час. Але рано чи пізно у ваш лоб прилетить і боляче вдарить бумеранг минулого. Ви зробите нове паскудство, щоб приховати давно зроблене. Але на цей раз ви вчинете не просто погано, а жахливо. Замазати ці спогади не вистачить ніякого маркеру. Ви уже не зможете це забути, тим паче переконати себе в тому, що насправді ви ж то хороша і достойна людина. З іншими буде простіше – деякий час, ваша ілюзорна особистість, чиста як матове скло виблискуватиме і тішитиме довколишніх. А ви тим часом житимете в постійному страху та відчутті гіпернапруження. Лицемір і негідник в овечі шкурці. Це початок вашого кінця, про який ніхто не знатиме.
Так багато рефлексії. Думаю, це круто, якщо фільм викликає емоції, роздуми, збудуражує переконяння і змушує стрепенути свідомість. Ніби втикає в очі палички, щоб не сміли закрити очі, а таки подивились і побачили проблему, яку так наполегливо не хочеться помічати.
.
З вами таке було? Ви були такими? Ви були тими, хто нівелював проблему, злочин чи неправду лише тому, що це було не вигідно і це стосувалось не вас…
Ох, не відповідайте. Не множте лицемірства. Ваша відповідь потрібна лише вашій душі.
.
Успіхів у розмові зі своєю справжньою суттю.
А фільм – ні, він не про помсту, як заявлено на деяких банерах. Він про біль, що не міг стихнути від безсилля і тотального лицемірства і несправедливості.
.
Кому сподобається?
– любителям драм;
 – тим, хто розуміє проблему соціальної нерівності та несправедливості;
– тим, хто цінує ідею в кіно і хорошу гру акторів.
Не сподобається?
– глядачам, що шукають легкого і веселого кіно;
– тим, хто не любить напрягатись через моральні та філософські проблеми;
– тим, хто шукає драйву та екшину в кіно.
Рекомендую для перегляду свідомим, зрілим та здатним до емпатії людям, інакше для вас це буде нудна історія про мстиву феміністку.
І ще думаю це 18+.
Світлана Кучпилюк