Комітет Національної премії України імені Тараса Шевченка оголосив переможців 2017 року.

У номінації «Література, публіцистика, журналістика» переміг Іван Малкович (книга поезій «Подорожник з новими віршами»)
У номінації «Музичне мистецтво» ‑ Богдана Фроляк (Симфонія-Реквієм «Праведная душе…»)
У номінації «Візуальні мистецтва» ‑ Микола Малишко (мистецький проект «Лінія» (Скульптура)
У номінації «Кіномистецтво» ‑ Степан Коваль (анімаційний серіал «Моя країна – Україна»).

Премію дають за внесок у розвиток культури і мистецтва. Щорічно присуджується до 5 нагород. Оскільки цьогоріч переможців у театральній галузі не було обрано, лауреати премії отримають по 240 тисяч гривень. Загальна сума винагороди становить 960 тисяч гривень на всіх.

Раніше стало відомо, що Комітет із присудження премії оновився – до його складу увійшли письменник Сергій Жадан, акторка Ада Роговцева, журналіст та телеведучий Юрій Макаров, співак Тарас Петриненко, кінорежисер Мирослав Слабошпицький, акторка Наталія Сумська, художник Анатолій Криволап, композитор Юрій Ланюк, літературознавець і видавець Ростислав Семків та інші.

Самобутній поет гуцульського краю і найвідоміший в Україні видавець – Іван Малкович народився в с. Нижній Березів Івано-Франківської області. Після школи вступив до музичного училища (клас скрипки). У 1985 році закінчив філологічний факультет Київського національного університету ім. Тараса Шевченка. Після університету працював учителем, літературним редактором у видавництвах «Веселка», «Молодь», в дитячому журналі «Соняшник», а також головним редактором дитячих програм на «Укртелефільмі». У 19-річному віці на всеукраїнському семінарі молодих авторів Малковича було названо найкращим поетом, а в 1984 році вийшла дебютна книга поезій Івана Малковича – «Білий камінь», рецензію на яку написала відома українська поетеса Ліна Костенко.