Перша частина Міжнародного літературного конкурсу рукописів прози на кращу книжку року «Крилатий Лев»  2022  на визначення переможців завершилася.

Лавреатом першої премії і спеціальної відзнаки видавництва «Астролябія» стала Кряжич Ольга (Сєверодонецьк Луганської обл.) за роман «Тінь кота».

Друга премія й спеціальна відзнака часопису «Дзвін» присуджена Лавочкіній Світлані (Лейпциг,  Німеччина) за роман «Карбон».

Володарем третьої премії та спеціальної відзнаки інтернет-видання «Річ» став Непевний Артем з Києва за повість  «Шлях до Талого».

Диплом і спеціальну відзнаку «Свята Софія» отримає Тарасенко Олена зі Львова за збірку оповідань «Реп’яшок».

Диплом і спеціальну відзнаку під назвою «Сеньйор», як найкращий в конкурсі серед знаних письменників, отримає Горбатюк Василь (Хмельницький) за роман «Якщо не росте трава…».

Диплом і спеціальна відзнака «Винагорода» з першочерговим правом публікації на сторінках часопису «Дзвін» у Бурмек-Дюрі Миколи зі с. Ком’яти, що на Закарпатті, за повість «Спогади старого рома Кучера».

Диплом і спеціальна відзнака «Молодий Лев» у Безодні Зоряни з Києва за повість «Обсидіановий Кинджал».

До десятки найкращих також увійшли, а отже, отримають дипломи Конкурсу:

Бернакевич Леся зі Львова за роман «Якщо я буду добрим чоловіком, то стану… поганим сином»;

Лозова Оксана  (Львів) за збірку оповідань «Не бійся»;

Андрішко Олег з Дніпра за роман «Четверта фунікулерна дивізія».

Церемонія нагородження, презентація книжки переможця й інших видань серії «Бібліотека Крилатого Лева» відбудеться на честь перемоги України над російським загарбником, про що буде повідомлено додатково.

Олександр Дяк,

засновник конкурсу,

голова журі