Росія країна-спонсор тероризму своїми діями підриву Каховської ГЕС довела ще раз цей статус. Людей світу обурила звістка про  теракт, який ми можемо назвати зброєю масового знищення українських людей. Тисячі тон води обрушилися на території Херсонської та Миколаївської областей, зносячи на своєму шляху не лише будівлі, загрожуючи життю людей, тварин, усьому живому.

У багатьох країнах світу проходять акти протесту путінському режиму. До протестних акцій підключилися і у Німеччині. Українська громада провела мітинг на який були запрошені громадські діячі. Це Олена Хаваліц, яка розповіла про те, що росія знищила під час Другої світової війни Дніпровську ГЕС, і знову вчинили такий же терористичний акт. 

На мітингу говорилося, що Запорізька атомна станція  може стати екологічною катастрофою не лише для Європи. Європейці  зрозуміли, що  ця нищівна війна яка зараз йде на нашій територій, може сягнути і їхніх домівок, допомагають зброєю.

Україна переможе, злочинці отримають  покарання. А поки що протестувальники  вимагали покарання злочинцям, просили  рішучої підтримки міжнародних партнерів, зверталися до світової спільноти зупинити Росію.
Не лише, як мешканці південного краю, в першу чергу України, болем відгукуються звірства нелюдей на рідній землі.
Тільки почула про теракт, виникла нагальна потреба підтримати земляків. Протестний мітинг провели Українською громадою Гайльброна.


Віра Марущак, журналіст, письменник.

*