І ще одних 10 років у нашій спільній скарбничці майже непомітно осіли рядочками нечастих зустрічей, аркушами окремих відвідувань, сторінками деяких професійних матеріалів та струнами щирих привітань при зустрічі та поздоровлень з нагоди свят. І ось цьогоріч, коли на поріг цієї надзвичайної жінки рясно гайнуло її щедрих (не вірю таки, але знаю напевне!) шість десятків літ, мої особливі робочі ритми не дали можливості зустрітися особисто, однак багатобарвні квіти та поетичні обійми були дуже люб’язними і передали всю гармонію ювілейних віншувань Тетяні Іванівні Щасливій!

Чудово знаючи її привітність і гостинність, напрочуд легко уявила усі враження й відчуття, що розмережили її рясно усміхнений червень шаною і любов’ю рідних, близьких, колег і пацієнтів, поступово проклавши святковий місточок до професійного свята – Дня медичного працівника.
Тож, намагаючись незримо бути поряд із цією щасливою не лише своїм прізвищем жінкою, спробую зафіксувати, як модно нині казати (але неправильно за новим правописом!), ТОП-10 її життєвих успішних проєктів.
І так – № 1: ЩАСЛИВА зоря поважної і знаної родини Шербулів із Сокирян, у котрій і заяскравились оті виняткові промінці загальнолюдських цінностей, що згодом стала надійними і міцним підґрунтям її долі, становлення у професії та родинних щедрот.
№ 2: ЧУТЛИВА душа і ЧУТТЄВЕ єство, здатні притягувати до себе успіх, позитив, радість, добро і, зрештою, – любов, з якими, всупереч, незважаючи і завдяки, крок за кроком, немов цеглинка за цеглинкою, вдалося споруджувати, ні, народжувати і долю, і родину, і справу усього свого життя.
№ 3: ПРОФЕСІЙНА інтуїція, котра допомогла виокремити найнеобхідніше серед юнацьких захоплень і мрій, аби у подальшому медицина віддзеркалювалася у всіх вікнах її життя, подарувавши нагоду упродовж 34 літ досвіду пройти шлях від молодого лікаря-терапевта Новодністровської міської лікарні до її очільника та лікаря УЗД, а відтак, ой як непросто переживши численні негаразди, реформи і скорочення, – до головного лікаря Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» м. Новодністровськ.
№ 4: МЕДИЧНА всеосяжність її щоденного ритму: від раптових і непередбачуваних світанкових дзвінків будь-де і будь-коли, на які вона обов’язково відповідає, до адміністративних клопотів і складних діагнозів аж далеко за північ.
№ 5: ГРОМАДЯНСЬКА небайдужість, уміння і бажання, усіляко зберігаючи медичну родину і її традиції та надбання, віддавати у складі депутатського корпусу свої знання і можливості на благо міста, що стало її рідним ще з 1986 року.
№ 6: ЕНЕРГІЙНА снага до згуртування колективу навколо себе у будь-які часи, котра дала в юності помітні пагони ініціативи й ентузіазму і розрослася медичним простором своєї установи у гарних традиціях, поріднивши все нові й нові покоління фахівців.
№ 7: НАПОЛЕГЛИВА делікатність і, водночас, ДЕЛІКАТНА наполегливість Тетяни Іванівни, котрі, мов два крила, забезпечували її досвід керівника успіхом та здобутками, дозволяючи отримувати нові ліцензії, вишукувати і відкривати нові шляхи та стежки у таких безнадійних, здавалося, ситуаціях у медичній галузі в цілому та обставинах із міською лікувальною установою зокрема.
№ 8: ЖІНОЧНА блискітка як талант, що, безумовно, виокремлює цю жінку у будь-якій компанії та ситуації, лаконічно гармоніюючи з вишуканістю і природньою вродою.
№ 9: ДАРОВАНІ Богом скарби – четверо онучат, завдяки яким любі донька і син подарували найдивовижніше і таке дорогоцінне звання «Бабуся!», котра заради них охоче перетворюється і в кухаря, і у спортсмена, і в чарівника, і в королеву!
№ 10: СПРАВЖНЯ людяність до всього і всіх, з якою Тетяна Іванівна легко йде з лІта у літо, радо і вдячно складаючи у життєву скарбнику даровані Богом літА.
…Зупинилася, видихнула з полегшенням і зрозуміла, що треба було таки задумати ТОП-20 хоча б, бо неодмінно вдалося б заповнити і наступних десять позицій! Але одразу вирішила: тепер, Тетяно Іванівно, і ви, і рідні, і друзі та знайомі, і пацієнти, спробуйте продовжити ювілейний перелік для людини, ЩАСЛИВОЇ і долею, і родиною, і професією!

Із найкращими побажаннями з нагоди ювілею та професійного свята – Інна ГОНЧАР
2020 р.