Ще із травня 2014 року військова частина А 1461 м. Бережани у складі зведеного автомобільного батальйону брала активну участь у зоні АТО, виконувала бойові завдання із забезпечення підвозу боєприпасів та військово-технічного майна до військових частин на території Луганської та Донецької областей. Визначною подією став вихід військових, які брали участь у війні на сході України, із зони проведення антитерористичної операції.

Святково-урочисте дійство з нагоди повернення військовослужбовців частини А 1461 розпочалося з Державного Гімну України у виконанні народної академічної хорової капели «Боян» РБК. Із поверненням військовиків щиро привітали начальник тилу оперативного командування «Захід», полковник Юрій Колос, заступник голови тернопільської обласної держадміністрації Олег Валов, голова райдержадміністрації Ігор Гринкевич, голова районної ради Василь Білик, його заступник Роман Висоцький, міський голова Володимир Музичка, депутат обласної ради Ольга Поляк, заступник голови Саранчуківської об’єднаної територіальної громади Іван Осадца. Зворушливо звучало вітання для батька-військовослужбовця Віталія Кравця від його донечки Вікторії.
Начальник тилу оперативного командування «Захід», полковник Юрій Колос, командир частини, А 1461, підполковник Юрій Мельник вручили військовослужбовцям почесні нагрудні відзнаки Міністерства оброни України й Генерального штабу Збройних Сил України за успішне виконання завдань у зоні АТО, керівники району та міста – грамоти за сумлінне виконання службових обов’язків, зразкову військову, трудову дисципліну та з нагоди повернення військової частини з АТО. На пошану славних нащадків козацтва, Січових Стрільців, воїнів УПА та нинішніх Героїв лунали пісенні вітання дитячого вокального ансамблю «Дзвіночки Лисоні» Потуторського НВК. Завершились урочистості священичим благословенням о. Василя Онищука, молитвою за мир на рідній землі та величним звучанням Духовного Гімну України «Боже, Великий, Єдиний…».
Ось так гідно зустріли мужніх захисників України на Бережанській землі.

Тетяна Бідзіля, м. Бережани.

IMG_2273

IMG_2190

IMG_2163