У cepeдy, 14 гpyдня, Тepнoпiльcькy oблacть вiдвiдaє пpeзидeнт Укpaїни Пeтpo Пopoшeнкo.

Пpo цe пoвiдoмив вчора нa кpyглoмy cтoлi зacтyпник гoлoви oблacнoї дepжaдмiнicтpaцiї Олeг Вaлoв.
Вiдoмo, щo пpeзидeнт нaвiдaєтьcя дo мicтa Чopткiв тa пpиймe yчacть y вiдкpиттi нoвoгo oб’єктy “Бopднeтцe – Укpaїнa”.

Нагадаємо читачам, що новий інвестиційний проект ТОВ «СЕ Борднетце-Україна» започатковано в Чорткові ще торік, після робочої зустрічі голови облдержадміністрації Степана Барни й генерального директора товариства Екхарда Бістрама стосовно його реалізації, з метою адміністративної та організаційної підтримки було утворено робочу групу зі супроводу проекту.
Інвестору, зокрема, запропонували 5 перспективних земельних ділянок у Чортківському районі. Найоптимальнішою виявилась ділянка з виробничим приміщенням ВАТ “Агромаш”, тож 11 березня 2016 року керівники ТОВ “СЕ Борднетце Україна” та ВАТ “Агромаш” підписали відповідний договір купівлі.
На першому етапі реалізації інвестиційного проекту – впродовж 2016 року – велось будівництво логістично-виробничої та адміністративно-побутових площ і створення 1000 нових робочих місць. Наприкінці 2017 року заплановано завершення реалізації інвестиційного проекту, що дасть змогу збільшити чисельність нових робочих місць до двох тисяч.
Нагадаємо, що ТОВ «СЕ Борднетце-Україна» успішно працює на Тернопільщині з 2006 року. За цей час працевлаштовано майже чотири тисячі осіб.